Renault: Vagyunk olyan gyorsak, mint a McLaren! - F1VILÁG.HU

Renault: Vagyunk olyan gyorsak, mint a McLaren!

HIRDETÉS
A Renault Forma-1-es csapatát irányító Cyril Abiteboul meg van győződve arról, csapata volt olyan gyors a múlt hétvégi Francia Nagydíjon, mint a McLaren, habár végül alulmaradtak a wokingiakkal szemben.
Fotó: Renault

Le Castellet-ben Lando Norris az 5., Carlos Sainz pedig a 6. helyen végzett az időmérőn, miközben a Renault versenyzői, Daniel Ricciardo a 8., Nico Hülkenberg pedig csak a 13. helyről rajtolhattak.

A versenyen aztán Sainz végül 6. lett, mögötte Ricciardo végzett a 7. pozícióban, az ausztrált azonban később visszasorolták a 11. pozícióba az utolsó körben elkövetett szabálytalanságok miatt.

Cyril Abiteboul azt mondja, a Renault valójában az időmérőn veszítette el a McLarennel vívott csatát – a versenytempójuk ugyanis jobb volt az angolokénál.

„Az eredmény rendben volt, jó, hogy pontszerző helyen végeztünk – de ennél több pontot akarunk” – mondta a francia szakember a Motorsport.com című lapnak.

„Láttuk, hogy ugyanolyan gyorsak vagyunk, mint a McLaren, ha nem gyorsabbak, amennyiben nem vagyunk feltartva. De a McLaren nyilván sokkal gyorsabb volt az időmérőn, és ez számít a mai F1-ben.”

„Másmilyen keverékeken és a hosszabb etapokon sokkal versenyképesebbek voltunk ellenük, illetve a többiekkel szemben. Erre fókuszálunk Ausztriában, ahol vélhetően rendkívül meleg lesz, és tudjuk, hogy a pálya nagyon igénybe veszi a gumikat.”

Abiteboul azt mondja, továbbra is folyamatos harcra számít a McLaren ellen.

„A McLaren egy remek brand, ők egy autógyártó, ami számít nekünk. A partnereink, a vásárlóink, szóval az ő sikerük a mi hozzájárulásunkból is fakad. Ez jó, abszolút pozitívum, és jól mutatja, hogy a kasztnit tekintve mi lehetséges.”

„Nincs nagy különbség köztünk, és sokkal gyorsabbak voltunk Montrealban, mint ők. Érdekes csatára számítok a McLarennel a szezon hátralévő részében.”

Hirdetés

„Előttünk vannak, csak a pontok számítanak, csak a vasárnapi eredmény számít.”

A Renault egyébként számos újítással – köztük egy továbbfejlesztett motorral – érkezett Franciaországba, Abiteboul szerint azonban meg kell vizsgálniuk, hogy minden megfelelően működött-e.

„Egy kicsit jobban ki kell vizsgálnunk, de néhány kétségkívül kifizetődött. El kell fogadnom azt, hogy nem minden tervezett fejlesztést tudtunk pályára vinni, és néhány nem is teljesített olyan egyértelműen, további elemzésre van szükség.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!