Friss hírek

Renault: Valóban tárgyaltunk a McLarennel

A Renault pénteken megerősítette azokat a sajtóhíreket, melyek szerint tárgyalásokat folytatnak a 2018-as évaddal kapcsolatban a McLaren Forma-1-es csapatával.

A wokingi gárdának ugyan hosszú távra szóló szerződése van a Hondával, ám az elmúlt évek sikertelensége után állítólag kiutat keresnek ebből.

A Renault-nál azonban egy ideje már világossá tették, nem szeretnék kibővíteni partnercsapataik számát, hiszen bőven elég feladatot jelent számukra saját gyári csapatuk, valamint a Red Bull és a Toro Rosso motorokkal való ellátása.

A Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul elismerte, valóban folytak egyeztetések a McLarennel, ám utalt rá, nem valószínű, hogy létrejön a megállapodás.

„A helyzet az, hogy több évre szóló szerződésünk van a Red Bull-lal és a Toro Rossóval” – mondta a szakember Belgiumban.

„Persze nyitottak vagyunk az egyeztetésekre. Meg tudom erősíteni, hogy voltak tárgyalások a McLarennel, de jelenleg van a szabálykönyvben egy megkötés arra vonatkozóan, ha háromnál több csapatnak akarunk motort szállítani.”

„Ráadásul, hogy őszinte legyek, nem igazán hiszem, hogy el tudnánk látni háromnál több csapatot anélkül, hogy a szolgáltatásunk minősége csorbulna. Voltak tárgyalások, és vannak élő szerződéseink. Értékeljük a Red Bull-lal való partnerségünket. Ez egy hosszú távú megállapodás, és 2020-ig szeretnénk elvinni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Renault: Valóban tárgyaltunk a McLarennel
Fellebbez és Vettel kizárásának felülvizsgálatát kéri az Aston Martin!
A hungaroringi baleset nem befolyásolja Bottas jövőjét
Hét versenytávot lenyomott a Hungaroringen a Pirelli
A Ferrari a Red Bull pártján: Fizessen az a csapat, amely balesetet okoz!
Horner biztos benne, a szezon második fele jobban alakul számukra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!