Rendben van Verstappen balesetes motorja a Honda szerint - F1VILÁG.HU

Rendben van Verstappen balesetes motorja a Honda szerint

HIRDETÉS
Minden rendben van azzal a V6-os erőforrással, mellyel Max Verstappen balesetet szenvedett a két héttel ezelőtti Brit Nagydíjon – erősítette meg a Honda.
BUDAPEST, HUNGARY - JULY 30: Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda during practice ahead of the F1 Grand Prix of Hungary at Hungaroring on July 30, 2021 in Budapest, Hungary. (Photo by Lars Baron/Getty Images)

Verstappen a silverstone-i futam nyitókörében csapódott nagy tempóval a gumifalnak, miután összeütközött Lewis Hamiltonnal. A baleset során autója totálkárosra tört, motorját pedig a Honda Japánba szállította, ahol alapos vizsgálatnak vetették alá.

Bár a gyártó nem talált problémákat, a Magyar Nagydíj pénteki edzésnapján természetesen alaposan letesztelték az aggregátot. Verstappen 45 kört tett meg a két edzés során, a Honda technikai igazgatója, Toyoharu Tanabe pedig azt mondta, elégedettek a látottakkal.

„Le tudtuk ellenőrizni azt, hogy teljesen normálisan működik az az erőforrás, amit a Brit Nagydíjon használt” – mondta a szakember.

Verstappen egyébként a 3. leggyorsabb volt a pénteki nyitónapon a két Mercedes mögött.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!