Rengeteg házi feladatot kapott a Williams - F1VILÁG.HU

Rengeteg házi feladatot kapott a Williams

A Williamsnek nemcsak autóján, de működésén is javítania kell annak érdekében, hogy a továbbiakban is az élmezőnyben tudjon harcolni – ezt mondta kedden egy interjúban Rob Smedley, az istálló teljesítményért felelős főmérnöke.


A Williamsnek nemcsak autóján, de működésén is javítania kell annak érdekében, hogy a továbbiakban is az élmezőnyben tudjon harcolni – ezt mondta kedden egy interjúban Rob Smedley, az istálló teljesítményért felelős főmérnöke.

Valtteri Bottas a győztes Sebastian Vetteltől mintegy 70 másodperccel lemaradva végzett az ötödik helyen Malajziában, míg csapattársa, Felipe Massa hatodik lett.

A Williams az elmúlt évet pazar formában zárta, hiszen a Mercedes mögött a legjobb csapat volt a nyers tempó tekintetében.

A Maláj Nagydíjat követően viszont úgy tűnik, a Ferrari egyértelműen a grove-i istálló elé került.

„Tovább kell folytatnunk a teljes csomag fejlesztését” – mondta Smedley.

„Keményen kell nyomnunk, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy gyorsabb ütemben fejlesztünk, mint ők.”

A Williams sokat küszködött a gumikezeléssel a szepangi hőségben, és három kerékcserével tudta csak abszolválni a futamot, míg a Ferrarinak sikerült két kiállással eljutni a célig.

„A Mercedestől és a Ferraritól is le vagyunk maradva tempóban, és keményen kell dolgoznunk azért, hogy javítani tudjunk ezen. Ugyanakkor pedig a gumikezelésre is gondot kell fordítanunk.”

„Azt gondolom, nem vagyunk a legrosszabb ebben a tekintetben, de nem is a legjobbak. Miért voltak olyan autók a mezőnyben, melyek eggyel kevesebb kiállással célba tudtak érni? Ez kulcskérdés. Nem arról van szó, hogy visszatekintve elmondhatjuk, ’ó, meg tudtuk volna csinálni eggyel kevesebb kerékcserével’, mert nem tudtuk volna.”

Hirdetés

A Williams az előszezoni teszteken egy teljes napot szentelt annak, hogy javítson kerékcseréin, ám Malajziában mindkét autó esetében voltak hibák.

„Van tennivalónk. Muszáj javítanunk a kerékcseréink következetességén, mivel voltak jó kiállásaink, de aztán mindkét autóval voltak lassú cserék is. Ami pozitívum, hogy két olyan probléma merült fel, ami korábban még nem. Az egyik a kerékmelegítő paplanok levétele volt a kettős kiállásnál, egyszerűen nem voltunk elég gyorsak ebben.”

„A másik gond Felipe esetében volt. Az emelő nem illeszkedett megfelelően a hátsó ütközési struktúrához, szóval nem tudtuk leengedni az autó hátulját. Meg kell vizsgálnunk ezeket a dolgokat, hogy a továbbiakban ne fordulhassanak elő ismét.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!