Friss hírek

Rengeteg még a munka a szaúdi F1-es versenypályán

Rengeteg még a tennivaló a decemberben debütáló dzsiddai Forma-1-es pályán, Michael Masi, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenyigazgatója azonban állítja, a versenyszervezők időben elkészülnek a munkálatokkal.

A Forma-1 történetének első Szaúd-Arábiai Nagydíját december 3-5. között, tehát szűk egy hónap múlva tartják majd, a pályát pedig a Vörös-tenger partján alakítják ki, a tervek szerint ez lesz a valaha volt leggyorsabb utcai helyszín.

A pályán jelenleg is gőzerővel folynak a munkálatok, Michael Masi F1-es versenyigazgató pedig azt mondja, rengeteg még a tennivaló.

„Jártam ott néhány hete, és nyilván rengeteg minden zajlik most ott, óriási munka folyik. De mi, az FIA és az F1 naponta értesül arról, hogyan állnak a dolgok, és nagyon-nagyon gyorsan halad a munka” – fogalmazott a szakember.

„Szóval az általam látottak alapján igen, rengeteg még a munka. Nincs is mit tagadni ezen, szerintem mindenki elismeri, hogy sok még a tennivaló. De továbbra is meggyőződésem, hogy a versenyt probléma nélkül megrendezhetjük.”

Arra a kérdésre, hogy aggódik-e amiatt, hogy esetleg nem készülnek el időben a munkálatokkal, Masi így felelt: „Azt gondolom, mindennel kapcsolatban van némi aggodalom, de elég magabiztos vagyok, ott voltam Koreában is 2010-ben, és szerintem Indiáról is beszéltünk annak idején, de mindkét verseny probléma nélkül lement. Szóval meggyőződésem, hogy Szaúd-Arábiával kapcsolatban is ugyanez lesz a helyzet.

Masi hozzátette, biztos abban, hogy a versenyhelyszín „létfontosságú összetevői” időben elkészülnek.

„Nem szeretném, ha hülyén hangozna, de egy pálya esetében a biztonsági létesítmények, a bokszépület, a versenyirányítás számít létfontosságú összetevőnek. Az FIA szempontjából ezek a kritikus dolgok. És miután egyeztettem [Hermann] Tilkiével és a promóterrel, nincsenek aggályaim ezzel kapcsolatban.”

„Minden biztonsági követelménynek megfelelnek, ebben teljesen biztos vagyok. Vannak dolgok, melyek már készen vannak, fogalmazzunk így, és olyan dolgok, amik teljesen készen vannak. A munka minősége fantasztikus, első osztályú.”

Masi várhatóan a brazíliai és a katari verseny között újra ellátogat majd Dzsiddába.

„Feltehetően odamegyek majd egy gyors vizitre, de lehet, hogy csak Katar után. Meglátjuk, hogyan alakul.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!