Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Fotó: Renault
Daniel Ricciardo (AUS) Renault Sport F1 Team RS19. Formula One Testing, Day 1, Monday 18th February 2019. Barcelona, Spain.
Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Különösen az úgynevezett ’bargeboard’ körüli terület alakult át jelentősen, illetve a vertikális csűrőlapokat is újratervezték a franciák.

Emellett a versenyautó hátsó szárnyának véglapjai is módosultak, illetve a ’Halo’ illesztési pontjára is felkerült egy apró szárny, hogy jobban kontrollálni tudják a légáramlatokat.

Az RS19-es versenyautó az évadnyitó Ausztrál Nagydíjig sokat fejlődik még, hétfőn pedig Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is elégedetten nyilatkozott.

„Jó érzés volt visszatérni egy Forma-1-es autó volánja mögé a hosszú téli várakozás után” – mondta Ricciardo, aki a Red Bulltól szerződött a Renault-hoz.

„A nyitónap abból állt, hogy visszarázódjunk, számomra pedig arról, hogy folytassam a tanulást az új autóról, illetve új csapatomról. Tisztességes délutánunk volt, és fontos, hogy sok kilométert megtegyünk. Rengeteg dolgot kielemezhetünk, de ígéretes első nap volt.”

Fotók a Renault hétfői tesztjéről

Csapattársa, Nico Hülkenberg hozzátette: „Az ember hajlamos elfelejteni, mennyire gyorsak ezek az autók itt, főleg a 3-as és 9-es kanyarokban – szóval jó volt újra vezetni!”

„Az első benyomásaim ígéretesek, nem volt túl sok problémánk délelőtt, ez pedig azt jelenti, hogy sok kört meg tudtunk tenni.”

A Renault kedden tovább folytatja majd új autójának tesztelését Barcelonában.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS