Friss hírek

Rengeteget tanult új autójáról a Mercedes

Fotó: Mercedes
A keddi problémás tesztnap után szerdán rengeteg időt töltött pályán 2019-es Forma-1-es versenyautójával a Mercedes. A csapat versenyzői sok adatot gyűjtöttek a vadonatúj aerodinamikai csomagról.

Délelőtt Valtteri Bottas dolgozhatott a W10-es kódjelű versenygéppel, és összesen 74 kört tett meg vele, miközben főleg az autó beállításaira összpontosított.

„Pozitív nap volt, 74 kört tettünk meg délelőtt, a beállításokra fókuszáltunk, illetve arra, hogy előrelépjünk kicsit” – mondta a finn.

„Rengeteg adaton rághatjuk át magunkat, hogy tovább javítsunk a beállításokon, és meggyőződjünk arról, hogy optimális programot teljesítünk csütörtökön. Rengeteget tanultunk, és arra törekszünk, hogy ez így legyen a folytatásban is.”

Délutánra Hamilton vette át a Mercedes volánját, ő 102 körig jutott, így a Mercedes összesen 819 km-rel zárta az idei hatodik tesztnapot.

A világbajnoki címvédő szintén az autó beállításokon dolgozott a versenyszimulációk során.

„Sok kört megtettünk, ami jó dolog, de néhány apró akadályon keresztül kellett mennünk” – mondta a brit.

„Próbálunk szorgalmasak lenni, hogy megértsük az okokat – de a tesztek pontosan erre valók. Mindenki gőzerővel dolgozik, és meggyőződésem, hogy elérjük a céljainkat. Szükség van az ilyen tesztnapokra, hogy rávilágíthassunk azokra a dolgokra, melyekre szükségünk van.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek