Reváns: A Red Bull felnyomta a Mercedest az első szárnyak miatt - F1VILÁG.HU

Reváns: A Red Bull felnyomta a Mercedest az első szárnyak miatt

HIRDETÉS
Azok után, hogy a Mercedes csapata néhány versennyel ezelőtt bepanaszolta a Red Bullt rugalmas hátsó szárnya miatt, most úgy hírlik, az energiaital-gyárosok indítottak támadást: ezúttal a Mercedes első szárnya került a célkeresztbe.
2021 French Grand Prix, Saturday - LAT Images Lewis Hamilton

A Spanyol Nagydíjat követően a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) új technikai direktívát juttatott el a csapatokhoz, miszerint szigorít a hátsó szárnyakra vonatkozó terheléses teszteken.

Mindezt állítólag azért, mert a Mercedes panasszal élt a Red Bull hajlékony hátsó szárnya miatt. A szigorítás a múlt hétvégi Francia Nagydíjon lépett életbe, Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke pedig a futam után úgy fogalmazott, örül annak, hogy bizonyítani tudták, idei remek teljesítményük nem a flexibilis szárnyaknak, vagy éppen a túl alacsony guminyomásnak köszönhető.

„Visszafizettük Barcelonát, és pár versenyhétvégén belül [Wolff] megkapja ezt az első szárnyakkal is” – mondta Christian Horner a verseny után.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója pedig megerősítette, egyeztetéseket folytatnak a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) a Mercedes túlzottan rugalmasnak vélt első szárnya kapcsán.

„Mi csak egy résztvevő csapat vagyunk. Jelentettük a dolgot az FIA-nak, akik bevezetik a méréseket – mi pedig tiszteletben tartjuk azokat” – mondta a szakember. „Meg lehet nézni a videókat, könnyen le lehet olvasni a matricákról is a rugalmasságot.”

A bajnoki pontversenyt jelenleg 12 pontos előnnyel vezető Max Verstappen is szeretné, ha az FIA lépne az ügyben.

„Azt gondolom, hogy amennyiben ellenőrzik a hátsó szárnyakat, rá kellene nézni az első szárnyakra is, mert azok sokkal nagyobb hatással vannak az autóra” – mondta a 23 esztendős versenyző.

„Az FIA feladata elvégezni ezeket a teszteket, hiszen nyilván megcsinálták a hátsó szárnyak esetében is.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!