Revánsot venne a Ferrari

Visszavágásra készül a Ferrari 2011-ben – a csapatot irányító Stefano Domenicali a gárda Olaszországban zajló médiaeseményén elmondta, mindent megtesznek azért, hogy elhódítsák a világbajnoki címet.


Visszavágásra készül a Ferrari 2011-ben – a csapatot irányító Stefano Domenicali a gárda Olaszországban zajló médiaeseményén elmondta, mindent megtesznek azért, hogy elhódítsák a világbajnoki címet.

Kiábrándító véget ért a Ferrari számára az elmúlt szezon, hiszen – noha listavezetőként vágtak neki az évadzáró Abu Dhabi Nagydíjnak – a Red Bull és Sebastian Vettel kiénekelte a sajtot Fernando Alonso szájából.

A Ferrari éppen ezért mindent megtesz a revánsért: céljuk nem mást, minthogy mindkét pontversenyben az élen végezzenek.

„2010-ben éppen csak lemaradtunk a világbajnoki címről Fernando Alonsóval, a konstruktőrök versenyében pedig harmadikak lettünk” – nyilatkozta a csapatfőnök a Wrooom elnevezésű, Madonna di Campiglióban zajló rendezvényen.

„A 2011-es terveket könnyű megfogalmazni, elérni viszont annál nehezebb – szeretnénk egy helyet előrelépni az egyéni tabellán, kettőt pedig a csapatok versenyében. Muszáj, hogy ez legyen a célunk hiszen mi vagyunk a Ferrari.”

Domenicali hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy a kitűzött célok eléréséhez szükségük lesz egy versenyképes autóra is, no meg arra, hogy ne kövessenek el olyan taktikai hibákat, mint a szezonzárón.

„Ahhoz, hogy sikerüljön elérni a célokat, egy olyan autóra van szükségünk, mely rendkívül versenyképes és megbízható kezdettől fogva. Tudjuk, hogy tökéletesnek kell lennünk, beleértve azt is, hogy megfelelően reagáljunk minden eseményre, ami közbeszólhat egy versenyhétvégén.”

A Ferrari szerdán jelentette be, hogy 2011-es autójáról január 28-án rántja le a leplet Maranellóban: Domenicali azonban mindenkit megnyugtatott, a hónap végén prezentálásra kerülő autó rendkívül sokat változik még az idénynyitóig.

„Az autó, melyet a maranellói bemutatón láthatnak majd, teljesen más lesz, mint az a versenygép, mely Bahreinben debütál március 13-án. Folytatjuk az autó fejlesztését egészen az utolsó napig, hiszen tudjuk, hogy a többiek is ugyanezt teszik.”

Mint arról már lapunk is beszámolt, a Ferrari korábban leszerződtette a McLaren-Mercedes egykori szakemberét, Pat Fry-t, aki hamarosan – a valenciai teszteken – bemutatkozik új munkakörében. A Ferrari nemrégiben komolyabb átszervezéseket hajtott végre csapaton belül, így például az eddig vezeti pályamérnökként tevékenykedő Chris Dyer is más feladatot kapott.

A sajtóban olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a maranellói gárda az Abu Dhabiban történt taktikai baki miatt hozta meg ezt a döntést, ám Domenicali kijelentette, már korábban fontolgatták a szerepcseréket.

„Már egy ideje gondolkoztunk azon, hogy bizonyos területeken átszervezéseket hajtunk végre, szóval ez a csere nem az Abu Dhabiban történtek folyománya” – mondta a csapatfőnök.

„Pat Fry-nak az lesz a feladata, hogy kézben tartsa a pályán zajló tevékenységeket úgy a technikai, mint a versenyzőkkel kapcsolatos oldalon. Ahhoz, hogy ezt a lehető leghatékonyabban tudja megtenni, a mérnökökkel együtt a rendelkezésére állnak majd a megfelelő eszközök, melyeket az újonnan létrehozott kutatórészleg fejleszt ki.”

„Ezt a kutatórészleget a szintén újonnan érkezett Neil Martin vezeti majd. Feladatuk az lesz, hogy fejlesszék az integrációt a szimulátorban, valamint a szélcsatornában és a technikai irodában elvégzett munkák között.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS