Eifel Nagydíj
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team with the media.
Mexican Grand Prix, Thursday 24th October 2019. Mexico City, Mexico.
Fotó: Renault
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ricciardo: 10 verseny elegendő lenne egy megfelelő bajnoksághoz

A Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo szerint 10 verseny elegendő lenne 2020-ban ahhoz, hogy egy „legitim” világbajnokságot rendezzenek a Forma-1-ben.

Az F1-es idény jövő hétvégén, Ausztriában rajtol majd el, egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontja ismert, ám jó esély van rá, hogy néhány futam erejéig a királykategória mezőnye még az öreg kontinensen marad, mielőtt Ázsia, Amerika, illetve a Közel-Kelet felé veszi az irányt.

A Forma-1 vezetőségének célja, hogy egy 15-18 versenyből álló világbajnokságot rendezzenek 2020-ban, Daniel Ricciardo szerint viszont ennél kevesebb futam is elegendő lenne egy valamire való idényhez. Szerinte a mágikus szám a 10-es.

„Jelenleg azt mondanám, ez már legitim lenne” – mondta a Renault versenyzője.

„Ha csak 4-5 futamunk lenne, akkor talán nem. De ha 10, vagy annál több versenyünk lenne, az szerintem elegendő lenne ahhoz, hogy kiderüljön, ki a bajnok.”

„A légkör nyilván más lesz a paddockban rajongók nélkül – legalábbis a szezon első felében –, de a helyzet az, hogy versenyezni fogunk. Ugyanazok a versenyzők, ugyanazok az autók. Számomra a versengés nem változik.”

Bár a szezonrajtot nagyon várja már, a folyamatos koronavírus-teszteket nem annyira.

„Az orrból való COVID-tesztes mintavételt nem, mert már tapasztaltam. Nem túl mókás… És idén még körülbelül 30-szor szükség lesz rá. Egyáltalán nem élveztem. Tudom, hogy meg fog történni, és kétségkívül nem várom…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Ricciardo: 10 verseny elegendő lenne egy megfelelő bajnoksághoz
A Haas szívesen leszerződtetné Schumachert 2021-re
Melbourne állítja, ők rendezik az F1-es idénynyitót 2021-ben
Norris visszavágásra készül Portimaóban
A Ferrari nem vár nagy ugrást 2021-ben
Red Bull: Vettel szétesett fejben, ezért hibázik annyit