Ricciardo: 10 verseny elegendő lenne egy megfelelő bajnoksághoz

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team with the media. Mexican Grand Prix, Thursday 24th October 2019. Mexico City, Mexico.
Fotó: Renault
A Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo szerint 10 verseny elegendő lenne 2020-ban ahhoz, hogy egy „legitim” világbajnokságot rendezzenek a Forma-1-ben.

Az F1-es idény jövő hétvégén, Ausztriában rajtol majd el, egyelőre 8 zárt kapus európai verseny időpontja ismert, ám jó esély van rá, hogy néhány futam erejéig a királykategória mezőnye még az öreg kontinensen marad, mielőtt Ázsia, Amerika, illetve a Közel-Kelet felé veszi az irányt.

A Forma-1 vezetőségének célja, hogy egy 15-18 versenyből álló világbajnokságot rendezzenek 2020-ban, Daniel Ricciardo szerint viszont ennél kevesebb futam is elegendő lenne egy valamire való idényhez. Szerinte a mágikus szám a 10-es.

„Jelenleg azt mondanám, ez már legitim lenne” – mondta a Renault versenyzője.

„Ha csak 4-5 futamunk lenne, akkor talán nem. De ha 10, vagy annál több versenyünk lenne, az szerintem elegendő lenne ahhoz, hogy kiderüljön, ki a bajnok.”

„A légkör nyilván más lesz a paddockban rajongók nélkül – legalábbis a szezon első felében –, de a helyzet az, hogy versenyezni fogunk. Ugyanazok a versenyzők, ugyanazok az autók. Számomra a versengés nem változik.”

Bár a szezonrajtot nagyon várja már, a folyamatos koronavírus-teszteket nem annyira.

„Az orrból való COVID-tesztes mintavételt nem, mert már tapasztaltam. Nem túl mókás… És idén még körülbelül 30-szor szükség lesz rá. Egyáltalán nem élveztem. Tudom, hogy meg fog történni, és kétségkívül nem várom…”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései