Friss hírek

Ricciardo 2 éve nyert utoljára, ki van éhezve a győzelemre

Két évvel utolsó, monacói győzelme után nagyon ki van már éhezve a sikerre a most még a Renault alkalmazásában álló, jövőre azonban már a McLarennel rajthoz álló Daniel Ricciardo.

Az ausztrál tehetség a 2018-as Monacói Nagydíjon győzött utoljára – az volt pályafutása 7 futamgyőzelme. Ricciardo az említett szezon végén elhagyta a Red Bullt, és a Renault-hoz szerződött. Még le sem járt kétéves szerződése, de már tudni lehet: jövőre ismét továbbáll, és 2021-ben a McLaren-Mercedesnél folytatja pályafutását.

„Az biztos, hogy nem én vagyok a legtürelmesebb ember!” – mondta az Autocarnak nyilatkozva Ricciardo. „Mert hiszek magamban, és hiszem, hogy versenyeket tudok nyerni. És nem szeretném ettől sokáig megfosztani magam.”

„Már két év telt el Monaco óta, szóval egy ideje már nem ízlelhettem meg, szóval ki vagyok éhezve. Ugyanakkor viszont ahogy idősödöm, úgy kellett rájönnöm, hogy ez a sport ilyen: 20 versenyző van, és nem kerülnek mindannyian győztes helyzetbe. Türelem kell hozzá – így működik.”

A koronavírus-járvány miatt az F1 2020-as idénye is csúszik – várhatóan júliusban kezdődik el –, és egyelőre nagy a bizonytalanság Ricciardo mostani csapata, a Renault teljesítménye kapcsán.

„Kétségkívül szeretnék ismét győztes helyzetbe kerülni, ezért is lettem volna nagyon kíváncsi arra, hogyan alakult volna számunkra Melbourne. Kíváncsi vagyok, mennyit léptünk előre, és mennyit fejlődött a csapat télen. Én és a csapat is nagyon kíváncsiak vagyunk. De szeretnék újra a dobogón állni, ez kétségtelen.”

Ricciardo mindazonáltal tudja, a Renault még „egy kicsit” távol áll a győzelemtől.

„Előreléptünk, de nagyon sokat kellett volna fejlődnünk ahhoz, hogy a három topcsapattal harcoljunk. Szóval még egy kicsit messze vagyunk a győzelemtől. De hogy pozitívan nyilatkozzak: szerintem előreléptünk, és csökkentettük a hátrányunkat!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!