Friss hírek

Ricciardo 2023-ról: Nem akartam versenyezni!

Daniel Ricciardo elárulta, pontosan mi vezetett ahhoz, hogy négy év távollét után jövőre ismét a Red Bull Forma-1-es istállóját erősítheti.

Hónapok óta visszatérő beszédtémaként szolgált a Forma-1-ben Daniel Ricciardo helyzete, aki a szezon végeztével távozik aktuális csapatától, a McLarentől, és továbbra sem rendelkezik biztos állással 2023-ra. A napokban azonban szárnyra kapott a hír, miszerint az ausztrál pilóta visszatérhet ahhoz a Red Bull-hoz, amely alakulat fiatal kora óta végigkísérte karrierjét, és eljuttatta őt az F1 élvonalába. A felek valóban tárgyalnak egymással, aminek hírére reagálva Ricciardo elárulta, miért esett a választása ismét a Red Bullra.

„Ott van az ismerősség érzése, ami miatt valószínűleg egy kicsit jobban húztam a Red Bull felé. Az utóbbi évek során megfordultam pár csapatnál, szóval egy ismerős közegbe visszatérni talán könnyebbé teheti a dolgomat – nem könnyűvé, de talán egy kicsit könnyebbé” – magyarázta.

Hirdetés
 

Ricciardo 2018 végén távozott a Red Bull istállójától, miután úgy érezte, a csapat elsősorban Max Verstappen köré építkezik. Két évet a Renault-nál, majd további két évet a McLarennél töltött, ám a helyét egyik istállónál sem találta meg. A Haas csapatvezetője, Günther Steiner nem csinált titkot abból, hogy szívesen leszerződtette volna az ausztrál futamgyőztest, ám Ricciardo elárulta: a mögötte álló nehéz időszak miatt jövőre inkább pihenne, ezért nem élt a Haas ajánlatával.

„Nem akartam versenyezni, ez az igazság. Nem akartam versenyezni, ezért nem választottam őket. Nem arról van szó, hogy nem érdekeltek – nagyon is érdekeltek. Tudtam, hogy most távolabb akarok kerülni a versenyzéstől, mivel nehéz volt az utóbbi néhány év. A nyári szünetet követően, a versenyzéshez visszatérve hamar nyilvánvalóvá vált számomra, hogy most erre van a leginkább szükségem.”

Ricciardo a felismerését követően újragondolta a lehetőségeit, és rájött, hogy sokkal lazább módon is kapcsolódhat az F1-hez.

„Elgondolkodtam rajta, hogy rendben, akkor mi a következő legjobb opció? Bizonyos fokig benne akartam maradni, és nyilván az is szempont volt, hogy élcsapathoz kerüljek. Így kerültem közel a Red Bullhoz, de mivel még semmi sem hivatalos, így én sem jelentettem be semmit. Azt viszont őszintén elárulhatom, hogy jelenleg ez a legvalószínűbb forgatókönyv” – árulta el az ausztrál.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo 2023-ról: Nem akartam versenyezni!
Óriási elismerésben részesült Kevin Magnussen
Hornert nem lepte meg Binotto Ferraritól való távozása
Ricciardo a McLarenről: Volt egy olyan sejtésem, hogy valami készül
Verstappent választották az év autóversenyzőjének
FIA-elnök: A Red Bull fair büntetést kapott, noha a riválisok vért akartak!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!