Ricciardo a balesetről: „Nem tudom, mi ment félre…”

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20. Steiermark Grand Prix, Friday 10th July 2020. Spielberg, Austria.
Fotó: Renault
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, fogalma sincs, mi okozta a Stájer Nagydíj második szabadedzésén elszenvedett balesetét.

Az ausztrál versenyző a spielbergi gyakorlás elején veszítette el uralmát autója felett a Red Bull Ring 9-es kanyarjában, és nagy tempóval a gumifalnak csapódott.

Ricciardo autója csúnyán összetört a balesetben, őt pedig a pályakórházba szállították kivizsgálásra, ahonnan végül hamar kiengedték.

A történtekkel kapcsolatban a Renault versenyzője azt mondja, nem tudja, mi okozta a balesetet.

„Az első gyorsköröm egészen jól ment – egészen a 9-es kanyarig. Hibáztam. Az egész nagyon gyorsan történt, szóval nem vagyok biztos benne, hogy mi ment félre…” – mondta Ricciardo.

„Befordultam, és rögtön elveszítettem az irányítást. Tudom, hogy ilyen előfordul ezekkel az autókkal a Forma-1-ben, szóval nem olyan rendkívüli. Én rendben vagyok, viszont a srácokat sajnálom.”

„A délelőtti edzésen az autó jónak tűnt, főleg a vége felé. A második tréning érdekes lett volna, szóval ki kell találnunk, milyen lesz a tempónk holnapra és vasárnapra.”

Videó Ricciardo balesetéről

Bár Ricciardo autója jelentős károkat szenvedett, a Renault-nál biztosak benne, a szombati folytatásra újjá tudják varázsolni.

„Az autó menetkész lesz holnapra!” – mondta a Renault vezető versenymérnöke, Ciaron Pilbeam.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS