Portugál Nagydíj

Kövesd velünk a portimaói eseményeket! Lépj be az F1Világ Paddockba!

Ricciardo a Caterhamnél folytathatja

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ricciardo a Caterhamnél folytathatja

Brit lapértesülések szerint a Red Bull ifjú felfedezettje, Daniel Ricciardo 2012-ben a Caterhamnél folytathatja forma-1-es pályafutását, és Jarno Trullit válthatja az idén még Team Lotus néven futó alakulatnál.


Brit lapértesülések szerint a Red Bull ifjú felfedezettje, Daniel Ricciardo 2012-ben a Caterhamnél folytathatja forma-1-es pályafutását, és Jarno Trullit válthatja az idén még Team Lotus néven futó alakulatnál.

Ricciardo az idei év közepén mutatkozott be a királykategóriában a HRT színeiben, miután a Red Bull befizette őt a spanyol kiscsapathoz. Noha sokáig úgy tűnt, az ausztrál tehetség 2012-ben a Toro Rossónál kaphat lehetőséget, egyre biztosabbnak tűnik, hogy jövőre még egy kisebb istállónál kell vendégszerepelnie.

Habár végleges döntés még nem született, egyre biztosabbnak tűnik, hogy mind Sebastien Buemi, mind Jaime Alguersuari a Toro Rossónál maradhat jövőre, míg Jean-Eric Vergne teszt –és tartalékversenyzőként tevékenykedik majd tovább a faenzai gárdánál.

Jaime Alguersuari a napokban úgy nyilatkozott, pontosan tudja, mit fog csinálni a jövő évben.

„Hihetetlen éven vagyunk túl, és teljesen tisztában vagyok azzal, hol leszek 2012-ben” – mondta sokat sejtetően a spanyol.

„Most, hogy a szezon véget ért, szeretném megnyugtatni mindazokat, akik aggódnak jövőm miatt: elmondhatom, pontosan tudom, hol leszek jövőre.”

Az Autosport úgy tudja, a Toro Rosso csapatőnöke, Helmut Marko, a Red Bull Racing első embere, Chrtistian Horner, valamint a Team Lotus/Caterham főnöke, Tony Fernandes egy találkozó erejéig összeült a Brazil Nagydíj helyszínén, Interlagosban.

„Daniel remek munkát végzett a versenyeken, szóval át fogjuk majd tekinteni a lehetőségeket, illetve a rendelkezésre álló lehetőségeket” – mondta Horner.

„Biztos vagyok abban, hogy még karácsony előtt eldől, milyen program vár rá jövőre. Nyilván sokat tanult azokon a versenyeken, melyeken részt vett, bár nyilvánvalóan nehéz dolga volt egy olyan autóban, melynek a tempója nem az igazi. De továbbra is tanulófázisban van, egy nagyon versenyképes csapattársa volt, ennek ellenére szépen helytállt. Szóval jó lesz jövőre is versenyezni látni őt.”

Trullinak ugyan szerződése van a jövő vére, ám sajtóértesülések szerint az olasz közel sem biztos, hogy a csapatnál marad 2012-ben.

A Team Lotus csapatfőnöke, Tony Fernandes ennek ellenére úgy nyilatkozott, nem szerepel a terveik közt, hogy megválnak az olasz veterántól.

„Szerződésünk van vele és versenyezni fog. Nincs változás versenyzői párosunkban, és már mindkét pilótánkat lejelentettük az FIA-nál.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Lépj be a paddockba! Ez történik Portimaóban!