Friss hírek

Ricciardo a „fájdalmas” austini hétvége után: „Csak azért röhögök, mert nem akarok sírni…”

Rendkívül fájdalmasan élte meg a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjat a McLarentől a szezon végén távozó Daniel Ricciardo. Az ausztrál pilóta tehetetlennek érzi magát, a futam után pedig úgy nyilatkozott, örül, hogy vége a szenvedésének.

A nyolcszoros futamgyőztes a gyenge időmérő után csak a 15. helyről indulhatott Austinban, a versenyt pedig a 16. helyen zárta – elmondása szerint már a futam legelején tudta, nehéz délután vár rá, miközben csapattársa, Lando Norris ezúttal is parádés versenyt futott, és a 6. pozícióban ért célba.

„Mosolygok, mert már majdnem végeztünk, ez bizony fájdalmas volt…” – mondta csalódottan újságíróknak nyilatkozva a McLaren versenyzője, aki 2023-ban nem lesz ott az F1-es mezőnyben, helyét pedig Oscar Piastri veszi át.

Hirdetés
 

„Ez is egy olyan verseny volt, amivel úgy voltam, ’igen, megtörtént’. Túl gyakran előfordul idén, hogy már a verseny elején, a 8. vagy 10. körben tudom, hogyan fog alakulni a nap hátralévő része. Az ember egyszerűen érzi, no meg látja, mire képes a többi autó, én pedig egész egyszerűen nem tudom ezt megcsinálni. Ha tudtam volna, mi a probléma, az év jobban alakult volna.”

„De nem 3-4 tizedről van szó – az is nagyon sok, emlékszem, amikor Max [Verstappen] csapattársa voltam, és 3-4 tizeddel le voltam maradva, szétdobáltam a cuccaimat a szobámban. De most 1 másodperccel vagyok lemaradva, és ez nagyon soknak tűnik. Bizarr.”

„Tudom, hogy mit nem tudom megcsinálni, de szerintem ez a következetességben mutatkozik meg. Futok egy zöld kört – szóval egyéni legjobbat –, de a következő körben 3-4 tizeddel lassabb vagyok. A legjobb köröm sem versenyképes, de még azt sem tudom megtartani. A tavalyi év is küszködés volt, de ha most visszatekintek az elmúlt évre, úgy vagyok vele, hogy ’ó, az elég jó volt a mostanihoz képest’.”

„Csak azért röhögök, mert nem igazán szeretnék sírni. A hátralévő három versenyen is minden tőlem telhetőt megteszek, de eljutottam arra a pontra, hogy már nem reménykedem semmiben, nem várok semmit. Lenyűgöző utolsó versenyek lesznek, megteszem, amit tudok, de az olyan napokon, mint ez a mostani volt, az ember egy kicsit tehetetlennek érzi magát.”

Ricciardo a legfrissebb pletykák szerint 2023-ban a Red Bull tartalékversenyzője lehet, ám eltökélt amellett, hogy 2024-ben újra állandó tagja legyen a Forma-1 mezőnyének.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo a „fájdalmas” austini hétvége után: „Csak azért röhögök, mert nem akarok sírni…”
Ocon csalódottan figyelte Alonso néhány kritikáját
Sajtóhír: Binotto önként távozik a Ferrari csapatfőnöki posztjáról!
10 éve intett búcsút az F1-nek Michael Schumacher
Schumacherrel egy abu dhabi hotel előcsarnokában közölték kirúgását
A McLaren csak 5. lett idén, Norris azonban nem panaszkodik

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!