Ricciardo: A Ferrari küszködése dobogót hozhat nekünk

Továbbra is reális célnak tartja 2020-ban a dobogó elérését a Renault versenyzője, Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző az F1Világ.hu kérdésére azt mondta, bízik abban, hogy felállhat a pódiumra, még mielőtt a jövő évre átszerződik a McLarenhez.

Ricciardo tavaly került a Renault-hoz, a 2019-es év azonban nem alakult jól az istálló számára. Az ausztrál versenyző viszont többször nyilatkozta azt, a 2020-as évre komoly előrelépést vár a csapattól, és reményei szerint dobogós eredményekért harcolhatnak.

Nos, a szezon nem indult túl fényesen Ricciardo és csapata számára: a rutinos versenyző az első spielbergi futamon kiesett, a Stájer Nagydíjat pedig a 8. pozícióban zárta. Ricciardo ráadásul a szezon végén távozik a Renault-tól, a McLarennél folytatja ugyanis.

Hirdetés
 

Az ausztrál az F1Világ.hu-nak nyilatkozva csütörtökön azt mondta, céljai nem változtak az idei évre, szeretne dobogóra állni, és úgy látja, erre reális esélye lehet – főleg most, hogy a Ferrari küszködik!

„Igen, szerintem igen” – mondta az ausztrál versenyző lapunknak arra a kérdésre reagálva, hogy szerinte lesz-e esélye dobogós helyen végezni az idei szezonban.

„Ha azt nézzük, a McLarennek is összejött a dobogó az első versenyen, a Ferrari pedig most nemigen van harcban, nem annyira erősek, mint tavaly. Ez pedig lehetőséget kínálhat a középmezőny csapatainak.”

„Szóval továbbra is igazán magabiztos vagyok ebben a tekintetben, szerintem képesek lehetünk rá. Persze nyilván nagy kihívás lesz. De az eső, néhány őrültebb futam lehetőséget kínálhat nekünk. Ki tudja, mi történik ezen a hétvégén?”

„De igen, nagyon magabiztos vagyok, hogy még a 2021-es szezon előtt összejön!”

Ricciardót megkérdeztük arról is, mi jelenti a legnagyobb kihívást a jelenlegi helyzetben, mennyire nehéz megbirkózni a koronavírus-járvány megfékezését célzó protokollokkal – és persze, hogy mennyire hiányoznak a rajongók!

„Kétségkívül furcsa ez a helyzet. A verseny felvezetése nem olyan intenzív – ott a rajtrácson, a himnusz alatt. Egyszerűen nincs annyi bizsergés az ember gyomrában.”

„De amint autóba ülünk és felvesszük a sisakot, visszatér a megszokott intenzitás. Szóval hiányzik némi energia a felvezetés során, de amint beülünk az autóba és beindítják a motort, olyan, mintha minden visszazökkenne a normális kerékvágásba. Szóval azért nem olyan rossz.”

„A versenyzés rendben van, csak a minket körülvevő légkör más. Nem tökéletes, de inkább ez, minthogy egyáltalán ne versenyezzünk. Kompromisszumos megoldás, de most ez a lehető legjobb opció.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: A Ferrari küszködése dobogót hozhat nekünk
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!