Ricciardo: A Ferrari küszködése dobogót hozhat nekünk

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team. Hungarian Grand Prix, Thursday 16th July 2020. Budapest, Hungary.
Fotó: Renault
Továbbra is reális célnak tartja 2020-ban a dobogó elérését a Renault versenyzője, Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző az F1Világ.hu kérdésére azt mondta, bízik abban, hogy felállhat a pódiumra, még mielőtt a jövő évre átszerződik a McLarenhez.

Ricciardo tavaly került a Renault-hoz, a 2019-es év azonban nem alakult jól az istálló számára. Az ausztrál versenyző viszont többször nyilatkozta azt, a 2020-as évre komoly előrelépést vár a csapattól, és reményei szerint dobogós eredményekért harcolhatnak.

Nos, a szezon nem indult túl fényesen Ricciardo és csapata számára: a rutinos versenyző az első spielbergi futamon kiesett, a Stájer Nagydíjat pedig a 8. pozícióban zárta. Ricciardo ráadásul a szezon végén távozik a Renault-tól, a McLarennél folytatja ugyanis.

Az ausztrál az F1Világ.hu-nak nyilatkozva csütörtökön azt mondta, céljai nem változtak az idei évre, szeretne dobogóra állni, és úgy látja, erre reális esélye lehet – főleg most, hogy a Ferrari küszködik!

„Igen, szerintem igen” – mondta az ausztrál versenyző lapunknak arra a kérdésre reagálva, hogy szerinte lesz-e esélye dobogós helyen végezni az idei szezonban.

„Ha azt nézzük, a McLarennek is összejött a dobogó az első versenyen, a Ferrari pedig most nemigen van harcban, nem annyira erősek, mint tavaly. Ez pedig lehetőséget kínálhat a középmezőny csapatainak.”

„Szóval továbbra is igazán magabiztos vagyok ebben a tekintetben, szerintem képesek lehetünk rá. Persze nyilván nagy kihívás lesz. De az eső, néhány őrültebb futam lehetőséget kínálhat nekünk. Ki tudja, mi történik ezen a hétvégén?”

„De igen, nagyon magabiztos vagyok, hogy még a 2021-es szezon előtt összejön!”

Ricciardót megkérdeztük arról is, mi jelenti a legnagyobb kihívást a jelenlegi helyzetben, mennyire nehéz megbirkózni a koronavírus-járvány megfékezését célzó protokollokkal – és persze, hogy mennyire hiányoznak a rajongók!

„Kétségkívül furcsa ez a helyzet. A verseny felvezetése nem olyan intenzív – ott a rajtrácson, a himnusz alatt. Egyszerűen nincs annyi bizsergés az ember gyomrában.”

„De amint autóba ülünk és felvesszük a sisakot, visszatér a megszokott intenzitás. Szóval hiányzik némi energia a felvezetés során, de amint beülünk az autóba és beindítják a motort, olyan, mintha minden visszazökkenne a normális kerékvágásba. Szóval azért nem olyan rossz.”

„A versenyzés rendben van, csak a minket körülvevő légkör más. Nem tökéletes, de inkább ez, minthogy egyáltalán ne versenyezzünk. Kompromisszumos megoldás, de most ez a lehető legjobb opció.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS