Friss hírek

Ricciardo: A hajrában kiderül, gyorsabb vagyok-e Vettelnél

Daniel Ricciardo, a Red Bull háromszoros futamgyőztese úgy véli, a bajnokság hátralévő versenyen kiderülhet, hogy valóban gyorsabb tud-e lenni világbajnok csapattársánál, Sebastian Vettelnél – a német ugyanis ismét remek formában van.


Daniel Ricciardo, a Red Bull háromszoros futamgyőztese úgy véli, a bajnokság hátralévő versenyen kiderülhet, hogy valóban gyorsabb tud-e lenni világbajnok csapattársánál, Sebastian Vettelnél – a német ugyanis ismét remek formában van.

Ricciardo idén 57 ponttal többet szerzett eddig, mint a címvédő, és habár Vettel teljesítményét nagyban befolyásolta az, hogy bevallottan nem fekszik neki az RB10-es versenygép, mostanra sikerült elkapnia a fonalat.

Vettel Szingapúrban másodikként ért célba, Ricciardo pedig abban bízik, a bajnokság hajrájában kiélezett küzdelmet vívhat majd csapattársával.

„Sikerült elkapnia a fonalat a közelmúltban” – mondta a Red Bull tehetsége.

„Vasárnaponként a versenyteljesítményem volt igazán meglepő, ami nekem jobban ment, az a gumikezelés. Tényleg sokkal jobban tudtam vigyázni az abroncsokra. De nyers sebesség tekintetében ő mindig nagyon ott volt, az elmúlt pár időmérőn pedig le is nyomott engem.”

„Szóval mostantól kezdve egészen az év végéig nem lesznek kérdőjelek: aki elöl van, az elöl van!”

Ricciardo utalt rá, az, hogy egy kevésbé versenyképes csapattól – a Toro Rossótól – érkezett a Red Bullhoz, azt jelentette, hogy az idei évre lecsökkent leszorítóerő-szint nem okozott komoly problémákat számára.

„Talán könnyebb helyzetben voltam, hogy a Toro Rossótól érkeztem a Red Bullhoz” – magyarázta.

„Az én Toro Rossómnak nem volt olyan jó tapadása, mint az ő Red Bulljának, szóval engem kevésbé érintett a leszorítóerő-veszteség. Neki nehezebb volt alkalmazkodni ehhez, mint nekem.”

Vettel elárulta, egyáltalán nem lepte meg Ricciardo formája, csapattársa pedig minden dicséretet megérdemel, függetlenül a közrejátszó tényezőktől.

„Azt gondolom, nagyon sokat ért el idén” – mondta a német nagyon sportszerűen.

„Jó, hogy ennyi figyelmet kap, mert egyszerűen remek munkát végez. Megnehezíti a dolgom, de nem is számítottam másra. Ami engem illet, a szezonom nem úgy alakult, ahogy reméltem, vagy ahogy terveztem, de ez nem számít, amikor Daniel teljesítményéről beszélünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek