Ricciardo: A házamat azért nem tenném fel arra, hogy világbajnok leszek! - F1VILÁG.HU

Ricciardo: A házamat azért nem tenném fel arra, hogy világbajnok leszek!

A McLaren Forma-1-es csapatának rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, pontosan tudja, semmi garancia nincs arra, hogy világbajokként fejezi majd be pályafutását a királykategóriában.

A most 31 esztendős versenyző 2019-ben szerződött át a Red Bulltól a Renault-hoz, mert úgy érezte, az energiaital-gyárosokkal nem fog tudni feljutni a csúcsra – pláne Max Verstappen csapattársaként.

A Renault-nál két szezont töltött el, a várt áttörés viszont elmaradt, Ricciardo pedig úgy döntött, a McLarenhez szerződik, ahol az idei évtől kezdve Lando Norris csapattársaként kell bizonyítania.

 

A szezon első versenyei viszont nem alakultak könnyen számára: miközben Norris egy alkalommal már a dobogóra is felállhatott, és 41 pontot gyűjtött, addig Ricciardo neve mellett csupán 24 pont szerepel.

„A McLaren nagyon más, mint a tavalyi Renault” – mondta az ausztrál versenyző. „A két csapat közti különbség nagyobb, mint a Red Bull és a Renault közti.”

„A legnehezebb dolog az, hogy változtatnom kell a vezetési stílusomon, amit éveken át használtam.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz motiváltnak maradni, miközben Norris szemmel láthatóan jól boldogul az autóban, emiatt pedig egyre erősödnek a kritikus hangok, Ricciardo kifejtette, tudja kezelni ezt.

„Nem figyelek oda arra, amit mondanak, vagy írnak rólam” – mondta a McLaren versenyzője.

„Egy ponton persze néhány hízelgő megjegyzés átjut a szűrőn… Alapvetően viszont én vagyok saját magam legfőbb kritikusa. Egy-két cikk nem fog felzaklatni.”

„Csak az zavar, ha nem vagyok a legjobb formában, de amikor Zakkel [Brown] vagy Andreasszal [Seidl] beszélek, az segít. Ők azt mondják, ’nyugi, a szezon még csak most kezdődött, tudjuk, hogy tehetséges srác vagy’.”

„Az ilyen helyzetekben bíznod kell magadban. Nyertem már versenyeket és bajnoki címeket, bárhol is versenyeztem korábban, és mindig sikerült megoldást találnom. Természetesen szeretnék gyorsabban odajutni, de nem aggódom.”

Ricciardo ugyanakkor pontosan tudja, nincs garancia arra, hogy világbajnok lesz a Forma-1-ben.

„Nem azt mondom, hogy félek tőle. Soha nem kételkedtem a képességeimben, de elég jól tudom, hogy egy ilyen versenyképes sportban nincs garancia” – mondta az ausztrál az Auto Hebdo című lapnak.

„A célomon nem változtattam, de az igaz, hogy talán nincs újabb 10 évem a Forma-1-ben. De még mindig bízom magamban, annyira viszont nem, hogy feltegyem a házamat arra, hogy bajnok leszek. Tudom, hogyan működik ez a sport.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: A házamat azért nem tenném fel arra, hogy világbajnok leszek!
Hamilton nagyon örül a monacói negyedik helyezésnek
Norris olyan gyors volt Monacóban, hogy vissza akarta venni a körét Verstappentől
Perez elnézést kért a Red Bulltól az elfogadhatatlan hibáért
Ocon: Nem akartam szívrohamot okozni a csapatnak

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!