Friss hírek

Ricciardo: A honvágy is szerepet játszott a 2021-es küszködésben

Rendkívül megnehezítette Daniel Ricciardo dolgát a 2021-es Forma-1-es idény során az, hogy nem találkozhatott szeretteivel. Az ausztrál versenyző azt mondja, az emberek sokszor bele sem gondolnak abba, hogy nekik is vannak érzéseik.

Ricciardo tavaly szerződött át a McLaren csapatához, a szezon első fele azonban rendkívül nehezen alakult számára. Az Olasz Nagydíjon azonban sikerült feledtetni a kudarcokat, hiszen győzni tudott – megszerezve ezzel a wokingi istálló első győzelmét 2012 óta.

Ricciardo számára az egyik legnagyobb kihívás az volt, hogy nem találkozhatott családjával és barátaival, a szigorú utazási szabályok miatt ugyanis nem utazhatott haza Ausztráliába.

A rutinos versenyző a szezonzáró futamot követően elárulta, télre biztosan hazamegy majd, még ha két hétre egy hotelben is kell rostokolnia a karanténszabályok miatt – hiszen már 2020 júniusa óta nem találkozott szüleivel.

Ricciardo a minap egy interjúban elárulta, először fordult elő vele, hogy erős honvágyat érzett.

„A honvágy drámaian hangzik, de kétségkívül hiányzott a családom” – mondta az ausztrál versenyző a Motorsport.com című lapnak. „Általában elég szerencsések vagyunk a tekintetben, hogy ha azt akarom, hogy anyukám és apukám itt legyen, akkor azt mondom, ’srácok, megveszem a repülőjegyeteket, szálljatok gépre és gyertek.”

„Szóval az, hogy ezt most nem tudjuk megtenni, elég frusztráló, mert nem rajtunk múlik.”

Arra a kérdésre, hogy egyetért-e azzal, sokszor észre sem veszik, az F1-es versenyzők milyen emberi tényezőkkel kénytelenek szembenézni, Ricciardo így felelt: „Igen. Azt gondolom, arra, aki a rivaldafényben van, vagy a TV-ben szerepel, olykor nem úgy tekintenek, mint igazi emberekre.”

„Ha színész vagy, azt mondják, ’ó, ő Brad Pitt. Egy szuperhős! Azt csinál, amit csak akar. Mintha ő nem lehetne szomorú, vagy nem lennének érzelmei. Mi is rengeteget utazunk, és hiányoznak a szeretteink. És az, hogy most 10-szer annyi időt kell távol töltenünk, nehéz.”

„Azt nem mondanám, hogy a vezetésben korlátoz. De ha a dolgok nem mennek jól, akkor talán hatással van rám, mert az ember ilyenkor szeretné, ha támogatná a családja. És ha nem mennek jól a dolgok, nagyon magányosnak érzed magad.”

„Olyan dolog ez, amiről azt gondolom, segített volna, ha ők itt vannak. Segített volna gyorsabban felülkerekedni a rossz hangulaton, a mélypontokon.”

Ricciardo azt mondja, nem akar kifogásokat keresni a tavalyi gyenge idénykezdetre, de kétségkívül megnehezítette a helyzetét, hogy nem találkozhatott szeretteivel.

„Bármiről is legyen szó, ahhoz, hogy jól teljesíts, fontos, hogy fejben rendben legyél. Ha tehát a magánéleted nem alakul jól, nem működnek a kapcsolataid, az megmutatkozik az edzésekben, az energiádban és a hangulatodban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!