Ricciardo: A jelek a visszatérésem felé mutatnak - F1VILÁG.HU

Ricciardo: A jelek a visszatérésem felé mutatnak

HIRDETÉS
A jelenleg tartalékversenyzőként tevékenykedő Daniel Ricciardo az Ausztrál Nagydíj helyszínén elárulta: még mindig felpezsdül a Forma-1-től, és úgy érzi, lényének egy része a visszatérés felé húzza őt.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 31: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing looks on from the pitwall during practice ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 31, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A McLarentől tavaly év végén menesztett Daniel Ricciardo különleges szerepben jelent meg a most hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. Visszavonult pilótaként korábbi csapatához és második családjához, a Red Bullhoz igazolt, ahol jelenleg tartalékversenyzőként és márkanagykövetként éli színes hétköznapjait. Bár még csak néhány hónapja hagyta maga mögött a Forma-1 folyamatos pezsgését, a hazai versenyhétvégéjén nem kerülhette el a kérdést: hogy érzi magát és tervez-e visszatérni az F1-be?

„Furcsa módon azt találtam, hogy azokon a napokon edzek, amikor nincs semmi dolgom. Nem is az a lényeg, hogy a saját főnököm vagyok, de a saját magam által összeállított időbeosztás sok dolgot kihoz belőlem. Azt hittem, hogy egész nap a kanapén ülve tévézni és enni fogok, de nem ez a helyzet. Az nem én vagyok.”

„Szóval ezek a dolgok rávilágítottak, hogy még mennyire számít [a versenyzés]. A jelek oda mutatnak, hogy visszatérjek a rajtrácsra. Úgy érzem, jelenleg ebbe az irányba tartok, legalábbis fejben. Van még néhány olyan szokásom, ami ezt támasztja alá” – árulta el a rajongói nagy örömére.

Az idei szezonból az ausztrál hétvége az első, amire Ricciardo személyesen elutazott. Mint fogalmazott, jól érzi magát a jelenlegi szerepében, de egy része visszaülne a versenyautóba.

„A pezsgés változatlan. Emellett elégedett is vagyok azzal, hogy nem versenyzőként érkeztem ide. Elfogadtam, hogy egyszerűen a csapat tagja vagyok. Szerintem tanulhatok a helyzetből. Úgy érzem, még némi időre van szükségem ahhoz, hogy bizonyos dolgokat megértsek, és teljesebb versenyzővé válljak. Szóval nem várom tűkön ülve, hogy visszaüljek az autóba, de jól érzem magam. Ott fogok ülni a bokszfalon, és figyelni fogom a többieket, ahogy kihajtanak a pályára. Ennek látom a hasznát. Minden versenyző a kormány mögött ül, én viszont széles látószögben figyelhetem a történéseket” – magyarázta a nyolcszoros futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!