Ricciardo: A jelek a visszatérésem felé mutatnak - F1VILÁG.HU

Ricciardo: A jelek a visszatérésem felé mutatnak

A jelenleg tartalékversenyzőként tevékenykedő Daniel Ricciardo az Ausztrál Nagydíj helyszínén elárulta: még mindig felpezsdül a Forma-1-től, és úgy érzi, lényének egy része a visszatérés felé húzza őt.

A McLarentől tavaly év végén menesztett Daniel Ricciardo különleges szerepben jelent meg a most hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon. Visszavonult pilótaként korábbi csapatához és második családjához, a Red Bullhoz igazolt, ahol jelenleg tartalékversenyzőként és márkanagykövetként éli színes hétköznapjait. Bár még csak néhány hónapja hagyta maga mögött a Forma-1 folyamatos pezsgését, a hazai versenyhétvégéjén nem kerülhette el a kérdést: hogy érzi magát és tervez-e visszatérni az F1-be?

„Furcsa módon azt találtam, hogy azokon a napokon edzek, amikor nincs semmi dolgom. Nem is az a lényeg, hogy a saját főnököm vagyok, de a saját magam által összeállított időbeosztás sok dolgot kihoz belőlem. Azt hittem, hogy egész nap a kanapén ülve tévézni és enni fogok, de nem ez a helyzet. Az nem én vagyok.”

 

„Szóval ezek a dolgok rávilágítottak, hogy még mennyire számít [a versenyzés]. A jelek oda mutatnak, hogy visszatérjek a rajtrácsra. Úgy érzem, jelenleg ebbe az irányba tartok, legalábbis fejben. Van még néhány olyan szokásom, ami ezt támasztja alá” – árulta el a rajongói nagy örömére.

Az idei szezonból az ausztrál hétvége az első, amire Ricciardo személyesen elutazott. Mint fogalmazott, jól érzi magát a jelenlegi szerepében, de egy része visszaülne a versenyautóba.

„A pezsgés változatlan. Emellett elégedett is vagyok azzal, hogy nem versenyzőként érkeztem ide. Elfogadtam, hogy egyszerűen a csapat tagja vagyok. Szerintem tanulhatok a helyzetből. Úgy érzem, még némi időre van szükségem ahhoz, hogy bizonyos dolgokat megértsek, és teljesebb versenyzővé válljak. Szóval nem várom tűkön ülve, hogy visszaüljek az autóba, de jól érzem magam. Ott fogok ülni a bokszfalon, és figyelni fogom a többieket, ahogy kihajtanak a pályára. Ennek látom a hasznát. Minden versenyző a kormány mögött ül, én viszont széles látószögben figyelhetem a történéseket” – magyarázta a nyolcszoros futamgyőztes.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ricciardo: A jelek a visszatérésem felé mutatnak
Átcsábította a McLaren a Red Bull mérnökigazgatóját
Mercedes: A Red Bull idegesebb lehet, hogy közszemlére került a padlólemezük
De Vries szerzett egy jó pontot Helmut Markónál
A Red Bullt meglepte, hogy az Aston Martin meg sem próbált harcolni velük

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!