Friss hírek

Ricciardo: A középmezőny „ismeretlen terület” lesz Vettel számára

Ismeretlen területre téved Sebastian Vettel, amennyiben 2021-ben egy középmezőnybeli csapatnál folytatja Forma-1-es pályafutását – mondja a német volt csapattársa, Daniel Ricciardo.

Az ausztrál 2014-ben versenyzett egy csapatban Vettellel, a Red Bullnál akkor több pontot is gyűjtött, mint a négyszeres világbajnok. Vettel ezt követően szerződött a Ferrarihoz, ahonnan viszont az idei év végén távozik.

Egyelőre nem tudni, hogy a német marad-e a Forma-1-ben, ám nem sok versenyképes csapatnál maradt hely a következő évre. Az elmúlt hetekben arról szóltak a hírek, Vettel a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytathatja.

Daniel Ricciardo azt mondja, nagyon bízik abban, hogy Vettel jó helyet talál magának 2021-re, ám rámutatott arra, egy középcsapat egészen más kihívásokat jelent a 33 éves versenyző számára.

„Ami Sebet illeti, lényegében egész pályafutása során az élen harcolhatott” – mondta Ricciardo. „Szinte minden F1-es évében dobogón volt, ha nem nyert.”

„Ha tehát egy középmezőnybeli csapathoz megy, az ismeretlen terület lesz számára. Sokkal nagyobb nyitottságra lesz szüksége, és némi türelemre. De rajta múlik, illetve azon, hogy hol látja magát pályafutása következő szakaszában.”

„Ha még megvan benne az akarat ahhoz, hogy a legmagasabb szinten versenyezzen, akkor 100 százalékig biztos vagyok abban, hogy folytatnia kellene a sportban. De ha a középmezőnyről van szó, akkor általában tovább tart. El kell kötelezned magad – nemcsak 12 hónapra, hanem 2-3 évre.”

„Erre viszont csak ő tud válaszolni. Mint korábbi csapattársamat, kedvelem Sebet, és kétségkívül nagyon tisztelem őt. Ha tehát folytatni akarja, nagyon remélem, hogy egy olyan helyet talál magának, ahol boldog lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!