Ricciardo: A McLarennek olyan csomagja van, amilyet mi is akarunk

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team. French Grand Prix, Friday 21st June 2019. Paul Ricard, France.
Fotó: Renault
A Renault versenyzője, Daniel Ricciardo szerint az ő motorjaikat használni McLarennek most olyan csomag áll rendelkezésére, melyet ők is szeretnének elérni.

A francia istálló hazai versenyére, a Francia Nagydíjra egy új fejlesztési csomaggal érkezett, az azonban nem a várakozásoknak megfelelően működött, a csapat pedig az osztrák hétvégén is gyenge formát mutatott.

Eközben viszont a McLaren mindkét autójával pontot szerzett a Red Bull Ringen, és egyre nagyobb előnybe kerül a tabellán közvetlenül riválisaival szemben.

„Nézzék meg a McLareneket, kétségkívül ők jelentik most számunkra a mércét, olyan csomagjuk van, melyet mi is keresünk” – mondta Daniel Ricciardo.

„Több leszorítóerőt tudnak használni és jóval hatékonyabban – szóval nagyobb leszorítóerőt használnak, mégis kevesebbet veszítenek az egyenesekben.”

„Eközben mi, ha több leszorítóerőt használnunk, nem tudjuk olyan jól alkalmazni. Hogy ez a szélcsatornával való korrelációval van-e összefüggésben, illetve ilyen dolgok… ezeket meg kell oldanunk.”

„De tudom, hogy a csapat rengeteget invesztál a fejlesztésekbe, és gyanítom, ezek egyelőre még nem térültek meg.”

Az ausztrál mindazonáltal azt mondja, a Renault, illetve a többi középmezőnybeli istálló is profitálhat a McLaren remek formájából.

„Nagyon gyorsak jelenleg. És egy kicsit örülök is annak, hogy előreviszik a középmezőnyt. Ez arra fog kényszeríteni bennünket, hogy mi is többet beleadjunk. Nyilván nem örülök annak, hogy legyőznek minket, de szerintem egy magasabb szinten fogjuk nyomni, ez a célunk most, meg akarjuk fogni őket.”

Arra a kérdésre, hogy jó-e, vagy rossz, hogy a McLaren ugyanazt a motort használja, mint ők, Ricciardo így felelt: „Talán jobb. Mivel nem lehetnek kifogásaink. Mert megmutatja, hogy van lehetőség arra, hogy javítsunk a kasztnin, a csomagon.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS