Orosz Nagydíj

Ricciardo: a Mercedes megfogható

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 13: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 13, 2018 in Shanghai, China. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

Daniel Ricciardo a hatodik helyet szerezte meg a kínai időmérőn, de volt miért izgulnia az ausztrálnak a kvalifikáció előtt.

A harmadik szabadedzésen felmerülő motorproblémák miatt még az is kérdés volt, hogy Ricciardo részt tud-e venni az időmérőn, de a Red Bullnál az utolsó pillanatban megoldották a helyzetet.

„Ez egy elég izgalmas időmérő volt számomra. Sajnos a legnagyobb izgalom az volt, hogy ott tudok-e lenni a kvalifikáción. Viszont a szerelőim fantasztikus munkát végeztek, és ha a végére is, de összetették az autót, amivel csak egy gyors kört tudtam megtenni, hogy bejussak a Q2-be.” – kezdte az ausztrál, aki nagyon hálás a csapatának.

„Persze, ez sosem ideális, a beállítások miatt sem. Ezeket a motorokat sokkal nehezebb összetenni, de egy nagyon jó csapatom van, akik remekül dolgoznak. Ma nem nagyon volt időm tesztelni. Az eredményemre ez is hatással volt, de mindez nem tudott volna létrejönni, ha nem ilyen jók a szerelőim. Nagyon hálás vagyok nekik, és remélem, hogy ebből valamit visszaadhatok nekik holnap.”

„Reméltem, hogy a Q1 után javul majd a helyzet, és ez így lett. Felvettem a tempót, még akkor is, ha az autó nem tökéletes most. Tudtam menni pár gyorsabb kört, és a végén a 6. lettem. Előrébb szerettünk volna végezni, amire lehetőségünk is volt.”

Ricciardo úgy véli, a nehézkesebb kezdet után most végre összejöhet nekik a pódium.

„Ultralágyon rajtolunk majd, emiatt eltér a stratégiánk a többiekétől. Ennek persze megvan a kockázata, mert erősen kopnak a gumik, de hiszünk abban, amit elterveztünk. A szezonunk nem igazán kezdődött valami jól, úgyhogy most már itt lenne az ideje, hogy felálljunk a dobogóra. De ehhez talán az egyik Ferrarit és az egyik Mercedest is le kellene győznünk.”

Az ausztrál tudja, hogy a Ferrarit nehezebb lesz elcsípniük.

„Nagyon jó tempót diktál a Ferrari ezen a hétvégn. Azt nem akarom mondani, hogy képesek leszünk erre a tempóra mi is, de a Mercedes megfogható. Közel vagyunk hozzájuk. A dobogó meglehet. Azt viszont nem jó érzés látni, hogy a Ferrari mindenki más előtt 0,5 másodperccel gyorsabb.” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS