Friss hírek

Ricciardo: A montreali eredmény fellobbantotta a lángot a Renault-nál

Feltüzelte a Renault Forma-1-es csapatát az elmúlt időszakban látott remek forma – ezt mondja Daniel Ricciardo.

A francia istálló nehezen kezdte a 2019-es idényt, a legutóbbi versenyhétvégén, Kanadában azonban versenyzői remek teljesítményt tudtak nyújtani, ennek köszönhetően pedig a Renault feljött a pontverseny 5. helyére.

„Fontos volt, ez kétségtelen” – mondta Ricciardo a montreali eredményekről, ahol ő 6., csapattársa, Nico Hülkenberg pedig 7. lett.

Hirdetés
 

„Azt hiszem, lassan várható volt már. Elkezdtünk jó Q3-akat összerakni. Azt gondolom, lassan kiengedtük, ami bennünk van. És azt hiszem, csapaton belül sem egy elégedettséget okozott, hanem úgy érzem, hogy lángra lobbantott valamit.”

„A csapat jó ideje először érezte meg az ízét egy komolyabb eredménynek, főleg az időmérőn.”

Ricciardo a montreali kvalifikáción a 4. rajtkockát csípte el, ez pedig óriási örömmel töltötte el a teljes csapatot.

„A bennem lévő versenyző persze mindig erre vágyik, de láttam a mérnökökön és a szerelőkön, mennyire boldogok voltak.”

Bár a Renault-nak még nagy utat kell megtennie ahhoz, hogy olyan eredményeket tudjon elérni, mint annak idején a Red Bull, Ricciardo úgy érzi, Enstone-ban lassan kezdenek összeállni a dolgok.

„A legnagyobb dolog szerintem, és látom is, hogy alakul a dolog, hogy amikor én a Red Bullhoz kerültem, épp négy világbajnoki címet nyertek meg. Szóval besétáltam a csapathoz, és volt egyfajta önbizalom – nem arrogancia, hanem önbizalom, ami persze néha arroganciának tűnhet.”

„Viszont tudták, hogy ők voltak a legjobbak. Szóval van ilyesfajta önbizalom most is, és beletelt egy kis időbe, amíg eljutottunk ide. És ez megmutatkozik abban is, ahogy a csapat reagál a pályán zajló küzdelmekre. Ahelyett, hogy egy kicsit tapsolnának, azt üvöltik, hogy „gyerünk!”, szóval van bennük tűz.”

„Szerintem kezdenek rájönni arra, hogy komolyabb dolgokat érhetünk el, és ez jobb légkört teremt a garázsban is.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!