Friss hírek

Ricciardo a monzai győzelem után: Most nyert értelmet az egész!

Nagy lendületet adott az Olasz Nagydíjon szerzett győzelem Daniel Ricciardónak, az ausztrál pilóta viszont pontosan tudja, nem számíthat arra, hogy mostantól minden hétvégén az elsőségért szállhat harcba.

A rutinos versenyző utoljára még 2018-ban, a Red Bull színeiben tudott győzni Monte-Carlóban, a szezont követően azonban távozott az istállótól és a Renault-hoz szerződött, idén pedig már a McLaren színeiben áll rajthoz a Forma-1-ben.

Ricciardo a két héttel ezelőtti Olasz Nagydíjon parádés győzelmet szerzett, a McLaren sikerét ráadásul Lando Norris második helye tette teljessé.

A McLaren versenyzőjét Oroszországban természetesen megkérdezték arról, mennyire könnyebbült meg a monzai diadal után, és gondolt-e valaha arra, hogy a 2018-as monacói győzelem lesz esetleg az utolsó F1-es pályafutása során.

„Én nem így gondoltam, még a küszködések során sem. Soha nem jutottam el addig, hogy arra gondoljak, ’ennyi volt’? Hogy a monacói volt az utolsó győzelmem? Tudtam, hogy egy kicsit talán keményebben kell dolgoznom időnként, de… Tavaly például nagy cél volt visszajuttatni a Renault-t a dobogóra, és sikerült. Nagy elégedettséggel töltött el, mint ahogy a csapatot is” – mondta Ricciardo, aki úgy érzi, most nyert értelmet az, hogy annak idején távozott a Red Bulltól.

„Ha pedig Monzát nézzük, igen, ha úgy tetszik, most nyert értelmet az egész, jó volt ismét ott állni, és megcsinálni egy másik csapattal. Szóval büszkeséggel tölt el, hogy összejött, és felléptünk a dobogó legfelső fokára egy másik csapattal, pláne a McLarennel. Szeretek győzni, a győzelem jó dolog, szóval jó volt ismét megcsinálni!”

A monzai siker után pedig értelemszerűen adja magát a kérdés, nyerhet-e ismét a McLaren ezen a hétvégén?

„Ah, haver, nyugodjunk meg egy kicsit” – reagált nevetve az ausztrál. „A tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk. Ha a győzelmet nem is nézzük, az elmúlt pár hétvégén már jobban éreztem magam az autóban, kényelmesebben éreztem magam benne, és nyilván izgalommal tölt el, hogy folytassuk a versenyzést.”

„Vélhetően nem győzhetünk, de a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk, megpróbálunk mindent maximalizálni. Nyilván vannak pályák, melyek jobban, és vannak, melyek kevésbé fekszenek, de mindig kínálkoznak lehetőségek, és mi általában jók vagyunk ezek kihasználásában.”

„Lenyűgöző hétvégénk volt Monzában, de ez nem jelenti azt, hogy mostantól minden hétvége ilyen lesz, nem találtunk csodaszert. Volt egy kicsit jobb hétvégénk, a dolgok a mi szájízünk szerint alakultak, az autónak jobban feküdt a pálya. A szezon hátralévő részében lesznek pályák, melyeken jobban küszködünk majd, de hogy mennyire leszünk jók vagy rosszak, azt még nem tudom.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!