Friss hírek

Ricciardo: A műszaki hibák hatással voltak a teljesítményemre

Álmatlanságot okozott a 2018-as szezon második felében a rengeteg kiábrándító verseny Daniel Ricciardo számára.

Álmatlanságot okozott a 2018-as szezon második felében a rengeteg kiábrándító verseny Daniel Ricciardo számára.

Az ausztrál versenyző az idei szezont követően távozott a Red Bulltól, jövőre pedig a Renault színeiben folytatja Forma-1-es pályafutását.

Ricciardo idén két futamot nyert, monacói győzelme után pedig a 3. helyet foglalta el a tabellán – végül azonban csak a 6. pozícióban zárta a bajnokságot.

„Rengeteg minden félrecsúszott idén, és naiv lennék, ha azt gondolnám, hogy ez nem volt rám hatással egy ponton” – mondta Ricciardo.

„Nem azt mondom, hogy ki tudok emelni egy versenyt, amire azt mondhatom, ’ez a futam rosszul sikerült, mert túl sok minden járt a fejemben’.”

„De ha az ember agya folyton kattog, és néha 8 helyett csak 6 órát alszol, akkor az lelassíthatja a reakcióidőt és a reflexeket.”

„Nem akarom, hogy ez úgy hangozzon, mint egyfajta kifogás, de meggyőződésem, hogy bizonyos szempontból hatással volt rám. De ez is része a fejlődésnek, és meggyőződésem, hogy nem ez volt az utolsó, hogy ilyen sok kiesésem volt, vagy meg kell vizsgálnom és alá kell írnom egy újabb szerződést.”

„Próbálok tanulni belőle, igyekszem reflektálni rá, hogy megtudjam, mit csinálhattam volna jobban.”

Ricciardo az Egyesült Államok Nagydíjon, illetve Mexikóban is kiesett – utóbbi versenyen ráadásul csapattársa, Max Verstappen győzött.

Az ausztrál azt mondja, nemcsak ő, hanem szerelőbrigádja is nehezen élte meg a történteket.

„Én vagyok a középpontban, én ülök az autóban, de mindenki más dolgozik, főleg a srácok a garázsban – az ő szívük ugyanúgy összetört, ahogy az enyém. Ők ugyanannyit dolgoztak, ha nem többet, mint én egy versenyhétvége során.”

„Mexikó kemény volt, sorozatban a második eset, elég brutális volt. Olyan érzés volt, hogy mindannyian egy csónakban evezünk, és mindenkinek szüksége volt arra, hogy megölelgessük egymást.”

„Nem arról volt szó, hogy ’elcseszted, mert ezt nem csináltad meg nekem!’. Mindannyian sajogtunk, és egyikünk sem tehetett róla.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!