Ricciardo a nyári szünet előtt győzelemért harcolna - F1VILÁG.HU

Ricciardo a nyári szünet előtt győzelemért harcolna

HIRDETÉS

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo úgy véli, csapatának már az augusztusi nyári szünet előtt lesz esélye a futamgyőzelemre, ha a Renault új fejlesztésű erőforrása úgy teljesít, ahogy várják.


A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo úgy véli, csapatának már az augusztusi nyári szünet előtt lesz esélye a futamgyőzelemre, ha a Renault új fejlesztésű erőforrása úgy teljesít, ahogy várják.

A Kínai Nagydíjon Ricciardo remekelt – az időmérő edzésen a Ferrarikat megelőzve harmadik lett, és bár a versenyen nem volt szerencséje, hiszen defektet kapott, végül a negyedik helyre küzdötte fel magát. Csapattársa, Daniil Kvyat pedig a harmadik helyen ért célba.

Ricciardo azt mondja, motorpartnerük, a Renault sokat fejlődött tavalyhoz képest, a franciák ráadásul várhatóan a Kanadai Nagydíjra elkészülnek V6-os erőforrásuk új változatával is.

„Kétségkívül egyre közelebb kerülünk” – fogalmazott Ricciardo.

„Persze még mindig úgy gondolom, hogy amennyiben a Mercedes és a Ferrari tökéletes kört fut, előttünk végez, de sokkal közelebb vagyunk.”

„Nyilvánvalóan a karosszériánk a jobb, ha viszont megnézzük a végsebességeket, láthatjuk, hogy sokkal közelebb vagyunk, mint tavaly. Szóval azt gondolom, mindkét oldalon komoly fejlődést értünk el, ami nagyon biztató.”

„Úgy véli, a szezon előrehaladtával a kasztni csak jobb lesz, és nyilván lesznek fejlesztések a motorhoz is, és remélhetőleg ezeknek hála tovább javulhatunk majd. Szóval bízunk abban, hogy a nyári szünet előtt legalább a Ferrari tempója elérhető lesz számunkra.”

Ricciardo elismerte, az, hogy a Renault által fejlesztett, ám TAG Heuer néven beépített motorjuk ilyen sokat javult, őt is lenyűgözte.

„Nem számítottunk arra, hogy ekkora lesz a különbség a tavalyi év végéhez képest. De úgy tűnik, azok a változtatások, amiket végrehajtottak, sokat adtak nekünk, ami nagyszerű.”

Hirdetés

„Márpedig amíg a fejlesztések azt hozzák, amit várunk tőlük, addig jónak tűnik a helyzet. A Ferrari motorerő-szintjére kerülhetünk, ami kétségkívül egy elég versenyképes szint. Megpróbáljuk ismét izgalmassá tenni a versenyeinket, próbálunk egy háromesélyes csatát vívni a mezőny elején.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!