Friss hírek

Ricciardo: A pontszerzést is apró győzelemként kell megélnünk

A McLaren rutinos versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, minden egyes pontszerzést apró győzelemként kell elkönyvelniük a következő időszakban. Az ausztrál versenyző hazai versenyére készül, és reméli, a mélypontot idén már sikerült maguk mögött hagyniuk.

A wokingi gárda számára rendkívül nehezen indult a 2022-es idény: a csapat abban bízott, az új érában ismét a győzelmekért csatázhat majd, ehhez képest a McLarenek pont nélkül kezdték az évet Bahreinben, ráadásul jelentős fékproblémák is hátráltatták a versenyzőket. A szezon második versenyén, Szaúd-Arábiában már jobban szerepeltek: Lando Norris pontokat szerzett, és Daniel Ricciardo is jó úton haladt a pontszerzés felé, ám egy műszaki hiba miatt végül nem jutott el a kockás zászlóig.

A Forma-1-es mezőny ezen a hétvégén Ausztráliában vendégszerepel, Ricciardo pedig természetesen szeretne jól szerepelni hazai közönsége előtt. A McLaren versenyzője ugyanakkor reálisan látja a helyzetét: pontosan tudja, az élmezőnyben nem harcolhatnak ezúttal sem, ugyanakkor reméli, az átalakított melbourne-i pálya fekszik majd autójuknak.

„Ritmusos és igazán gyors lesz, főleg az elvégzett módosítások miatt” – mondta az ausztrál versenyző. „Ez talán fekszik nekünk ismét, és újra pontokért harcolhatunk. Tudom, hogy ez nem valami nagy célkitűzés, de momentán tényleg ez minden, amiben reménykedhetünk. Amíg nem lesznek komolyabb fejlesztések, szerintem apró győzelemként könyvelhetünk el mindent a top 10-ben.”

A 32 esztendős versenyző azt mondja, a szaúdi hétvége már közel sem volt olyan katasztrofális, mint az idénynyitó.

„Egy pozitívabb hétvége volt. Nyilván volt egy meghibásodásunk, szóval még mindig nem ideális, de sokkal versenyképesebbek voltunk. Szerintem Lando és én is jobban éreztük magunkat az autóban. Nem tűnt olyan rossznak, egyszerűen szerettük az extra kis tapadást és leszorítóerőt. Bizonyos szempontból ez biztató, mert azt gondolom, alapvetően nem vagyunk elveszve, csak még több teljesítményt kell találnunk.”

Ricciardo ugyanakkor hozzátette, a McLaren dzsiddai javulása jórészt „a pálya karakterisztikájának volt köszönhető”, ugyanakkor reméli, hogy a bahreini kiábrándító szereplés volt a mélypont számukra idén.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!