Emilia Romagna Nagydíj

Ne maradj le! Kövesd az imolai eseményeket az F1Világ Paddockban! Kattints!

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20.
Tuscan Grand Prix, Saturday 12th September 2020. Mugello Italy.
Fotó: Renault

Ricciardo: A Renault egyre jobb a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ricciardo: A Renault egyre jobb a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon

A Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo szerint a Mugellóban nyújtott erős teljesítmény a bizonyíték arra, hogy a francia istálló autója egyre jobb teljesítményt nyújt a nagy leszorítóerőt igénylő helyszíneken.

Az enstone-i gárda Spa-Francorchamps-ban és Monzában, a motorigényes helyszíneken igazán erős formát mutatott, a Toszkán Nagydíj előtt viszont a Renault nem volt annyira optimista, nem tudták ugyanis, az R.S.20-as versenygép mennyire lesz majd ütőképes a nagyobb leszorítóerőt igénylő olasz pályán.

Ricciardo végül kiváló versenyt futva a 4. helyen ért célba, az ausztrál pedig azt mondja, ez annak a jele, hogy autójuk lassan minden típusú pályán ütőképes.

„Egy kicsit talán szomorúak lehetünk, hogy ennyire közel kerültünk a dobogóhoz, de ha megnézzük a teljesítményt, ez mégiscsak egy olyan pálya volt, ahol nem számítottunk arra, hogy ennyire versenyképesek leszünk” – fogalmazott a Renault versenyzője.

„Nagyobb leszorítóerőre van itt szükség, és ezen a téren nem voltunk különösebben erősek. Barcelona, illetve az ilyen típusú pályák nem tartoznak az erősségeink közé, most mégis sikerült fejlődést mutatni.”

„Szerintem ez igazán biztató, és optimizmussal tölt el bennünket a soron következő, nagyobb leszorítóerőt igénylő pályákra. Úgy tűnik, egyre jobban állunk az autóval. Persze még szoros a küzdelem, de szerintem vasárnaponként egészen szolid a versenytempónk. Ha tehát a mezőny elejébe kvalifikáljuk magunkat, jó helyzetben lehetünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

Ricciardo: A Renault egyre jobb a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon
Az imolai F1-es időmérő végeredménye
Albon: Tegyenek kavicságyat a kanyarokba, és minden meg lesz oldva!
Ricciardo: Már elnézést kértem Verstappentől
A mongol kormány azt szeretné, ha az FIA megbüntetné Verstappent
Gasly: Életem legjobb időmérője volt!