Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ricciardo: A Renault kockáztatni fog, mert „kevesebb a veszítenivalója”

Daniel Ricciardo azt reméli, csapata, a Renault kockáztatni fog majd a 2020-as Forma-1-es idényben, véleménye szerint ugyanis a középmezőny csapatainak „kevesebb veszítenivalójuk van”, mint az élmezőnynek.

Egyelőre 8 Forma-1-es verseny időpontját jelentették be, a zárt kapus európai futamok után azonban a száguldó cirkusz Ázsia, Amerika és a Közel-Kelet felé venné az irányt.

Bár az F1 vezetősége azt reméli, 15-18 versenyt meg tudnak rendezni idén, Ricciardo nemrég egy interjúban azt mondta, szerinte már 10 futammal is „legitim” bajnokságot tarthatnának.

Egy rövidebb bajnokság kétségkívül kevesebb hibázási lehetőséget biztosítana, Ricciardo viszont azt reméli, csapata, a Renault kockáztatni fog majd.

„A hozzáállás az, hogy nekiugrunk, és próbálunk lépni a szezon elején!” – mondta az ausztrál a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában.

„Azt gondolom, számunkra, a középmezőny számára egy kicsit kevesebb veszítenivaló van, ami a kockázatot, illetve a jutalmat illeti. Azt hiszem, ki fogjuk használni a lehetőségeket, és remélhetőleg néhány komoly eredmény lesz a jutalom, akár 8 verseny lesz, akár 12, vagy 15 – ki tudja, végül hogy alakul?”

A Renault tavaly az 5. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, miután alulmaradt a McLarennel szemben. Ricciardo szerint idén is szoros lesz a küzdelem a középmezőnyben – legalábbis a téli tesztek alapján.

„Emlékszem, elvégeztük az elemzésünket, hogy hogyan is áll a mezőny, és a középmezőnyben – legalábbis a mi jóslataink szerint – mindenki 1 tizeden belül volt. Erre jutottunk a tesztek alapján. Szerintem négy-öt csapat lesz nagyon-nagyon közel egymáshoz.”

„Szeretném azt mondani, hogy csökkentettük a hátrányunkat az élmezőnyhöz képest, de elég pénzfeldobás jellegű az, hogy ki lesz végül az élen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!