Kattints, és kövesd velünk a Stájer Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ricciardo a Renault-nál maradna, de válaszolni fog a megkeresésekre

A jelenleg a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo elismerte, „válaszolni fog” más csapatok megkereséseire, ám a prioritás számára az, hogy 2021-ben is a francia istállónál folytassa Forma-1-es pályafutását. A csapatnál tudják, ahhoz, hogy ez így legyen, jelentős mértékben kell javulniuk idén.

Ricciardo tavaly érkezett a Renault-hoz, miután 2 éve szóló szerződést írt alá az istállóval. A csapat tavaly kiábrándító évet zárt, csupán az 5. helyen végzett a konstruktőri pontversenyben, Ricciardo szerződése pedig a 2020-as szezon végén lejár.

Az ausztrál versenyzőt időről időre összefüggésbe hozzák a Ferrarival, noha a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto a napokban is úgy nyilatkozott, valószínűleg jövőre is Sebastian Vettel lesz Charles Leclerc csapattársa.

Ricciardo a minap egy interjúban elárulta, nem zárja ki, hogy csapatot vált a következő idényre, ám azt szeretné, ha a Renault sikeres lenne, így náluk folytathatná a versenyzést.

„Válaszolni fogok telefonhívásokra, ez biztos” – mondta a rutinos versenyző Barcelonában. „De legfőképp azt szeretném, ha ez működne. Nem akarom, hogy olyan legyen, hogy csak azért jöttem a Renault-hoz, lelépve a Red Bulltól, hogy aztán a második legjobbat keressem. Tényleg szeretném, ha ez működne.”

Ricciardo elismerte, ahhoz, hogy a csapatnál maradjon, fontos volna, hogy 2020-ban a Renault erős formát mutasson, bizonyítva azt, hogy 2021-ben versenyképes tud lenni, amikor a Forma-1 szabályai jelentősen megváltoznak.

„Remélhetőleg ki tudunk hozni belőle annyit, hogy ez az utazás folytatódjon a kétéves szerződés lejárta után is. Ez az ideális forgatókönyv. Még túl korai arról beszélni, hogy mi lesz, ha, illetve úgy általánosságban a jövőről.”

A Renault igazgatója, Alain Prost a Sky Sports Newsnak hozzátette: „Nincsen minden kulcs a kezünkben, de meg akarjuk mutatni neki, hogy a legjobb, ha nálunk marad jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövesd velünk élőben a spielbergi eseményeket!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!