Ricciardo a Renault-nál maradna, de válaszolni fog a megkeresésekre

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20. Formula One Testing, Day 1, Wednesday 26th February 2020. Barcelona, Spain.
Fotó: Renault
A jelenleg a Renault színeiben versenyző Daniel Ricciardo elismerte, „válaszolni fog” más csapatok megkereséseire, ám a prioritás számára az, hogy 2021-ben is a francia istállónál folytassa Forma-1-es pályafutását. A csapatnál tudják, ahhoz, hogy ez így legyen, jelentős mértékben kell javulniuk idén.

Ricciardo tavaly érkezett a Renault-hoz, miután 2 éve szóló szerződést írt alá az istállóval. A csapat tavaly kiábrándító évet zárt, csupán az 5. helyen végzett a konstruktőri pontversenyben, Ricciardo szerződése pedig a 2020-as szezon végén lejár.

Az ausztrál versenyzőt időről időre összefüggésbe hozzák a Ferrarival, noha a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto a napokban is úgy nyilatkozott, valószínűleg jövőre is Sebastian Vettel lesz Charles Leclerc csapattársa.

Ricciardo a minap egy interjúban elárulta, nem zárja ki, hogy csapatot vált a következő idényre, ám azt szeretné, ha a Renault sikeres lenne, így náluk folytathatná a versenyzést.

„Válaszolni fogok telefonhívásokra, ez biztos” – mondta a rutinos versenyző Barcelonában. „De legfőképp azt szeretném, ha ez működne. Nem akarom, hogy olyan legyen, hogy csak azért jöttem a Renault-hoz, lelépve a Red Bulltól, hogy aztán a második legjobbat keressem. Tényleg szeretném, ha ez működne.”

Ricciardo elismerte, ahhoz, hogy a csapatnál maradjon, fontos volna, hogy 2020-ban a Renault erős formát mutasson, bizonyítva azt, hogy 2021-ben versenyképes tud lenni, amikor a Forma-1 szabályai jelentősen megváltoznak.

„Remélhetőleg ki tudunk hozni belőle annyit, hogy ez az utazás folytatódjon a kétéves szerződés lejárta után is. Ez az ideális forgatókönyv. Még túl korai arról beszélni, hogy mi lesz, ha, illetve úgy általánosságban a jövőről.”

A Renault igazgatója, Alain Prost a Sky Sports Newsnak hozzátette: „Nincsen minden kulcs a kezünkben, de meg akarjuk mutatni neki, hogy a legjobb, ha nálunk marad jövőre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!