Ricciardo: A személyiségnél fontosabbak az eredmények

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team. Hungarian Grand Prix, Thursday 1st August 2019. Budapest, Hungary.
Fotó: Renault
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője mesélt arról, mi segít a versenyzőknek abban, hogy szponzort találjanak F1-es karrierjükhöz.

Sokan megkérdőjelezik a „fizetős” versenyzők helyét a Forma-1-ben, pedig bizony a királykategóriába való kerüléshez mindenkinek szüksége van pénzre. Ezt legtöbben segítséggel kapják meg: a család vagy a szponzorok segítségével. 

Ricciardo elmesélte, hogyan alakult az ő karrierjének kezdete: elárulta, kezdetben környezete segítette, ám az eredmények kellettek ahhoz, hogy a Red Bull felfigyeljen rá és támogassa őt. 

„Szerencsére nem nagyon kellett a szponzorok miatt törnöm magam” – mondta az ausztrál. „Otthon voltak a családban és a barátok körében olyanok, akik segítettek nekem. De ez inkább azon múlt, hogy apukámnak jó barátai voltak. Ez megkönnyítette a dolgomat.”

„Aztán a Red Bull átvett mindent, és gondoskodott rólam. Szóval a szponzorációt nem nagyon tudtam befolyásolni eleinte.”

„A Red Bullhoz a teljesítményem miatt kerültem. De világos, hogy a személyiséged segít abban, hogy felhívd magadra a szponzorok figyelmét, és így biztosítsd az anyagiakat az F1-es szzerződésedhez.”

„De mindenekelőtt az eredmények beszélnek.”

A Renault versenyzője hozzátette, fontos, hogy az eredmények és a sport mellett az ember személyiségével is felhívja magára a figyelmet – példaként hozta Lando Norrist, aki a McLarennél idén remek teljesítményt nyújt, mindemellett pedig a közösségi oldalain is rendszeresen brillírozik humorosabbnál humorosabb bejegyzéseivel, trollkodásaival.

Ricciardo szerint ez csak akkor működik, ha a pályán is erős teljesítményt nyújt valaki.

„Világos, hogyha a financiális oldaláról nézzük a dolgokat, akkor fontos, hogy felépíts valamit, talán a motorsporton kívül is. Így több lehetőséged lesz. Ezen kívül minden az eredményeken múlik.”

„Ha Lando [Norris] egy rossz szezont teljesítene, akkor nem lenne ilyen jó a kedve. Akkor biztos azt mondanánk, hogy koncentrálj inkább a versenyzésre, mint az Instagramra.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS