Friss hírek

Ricciardo: A személyiségnél fontosabbak az eredmények

Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője mesélt arról, mi segít a versenyzőknek abban, hogy szponzort találjanak F1-es karrierjükhöz.

Sokan megkérdőjelezik a „fizetős” versenyzők helyét a Forma-1-ben, pedig bizony a királykategóriába való kerüléshez mindenkinek szüksége van pénzre. Ezt legtöbben segítséggel kapják meg: a család vagy a szponzorok segítségével. 

Ricciardo elmesélte, hogyan alakult az ő karrierjének kezdete: elárulta, kezdetben környezete segítette, ám az eredmények kellettek ahhoz, hogy a Red Bull felfigyeljen rá és támogassa őt. 

„Szerencsére nem nagyon kellett a szponzorok miatt törnöm magam” – mondta az ausztrál. „Otthon voltak a családban és a barátok körében olyanok, akik segítettek nekem. De ez inkább azon múlt, hogy apukámnak jó barátai voltak. Ez megkönnyítette a dolgomat.”

„Aztán a Red Bull átvett mindent, és gondoskodott rólam. Szóval a szponzorációt nem nagyon tudtam befolyásolni eleinte.”

„A Red Bullhoz a teljesítményem miatt kerültem. De világos, hogy a személyiséged segít abban, hogy felhívd magadra a szponzorok figyelmét, és így biztosítsd az anyagiakat az F1-es szzerződésedhez.”

„De mindenekelőtt az eredmények beszélnek.”

A Renault versenyzője hozzátette, fontos, hogy az eredmények és a sport mellett az ember személyiségével is felhívja magára a figyelmet – példaként hozta Lando Norrist, aki a McLarennél idén remek teljesítményt nyújt, mindemellett pedig a közösségi oldalain is rendszeresen brillírozik humorosabbnál humorosabb bejegyzéseivel, trollkodásaival.

Ricciardo szerint ez csak akkor működik, ha a pályán is erős teljesítményt nyújt valaki.

„Világos, hogyha a financiális oldaláról nézzük a dolgokat, akkor fontos, hogy felépíts valamit, talán a motorsporton kívül is. Így több lehetőséged lesz. Ezen kívül minden az eredményeken múlik.”

„Ha Lando [Norris] egy rossz szezont teljesítene, akkor nem lenne ilyen jó a kedve. Akkor biztos azt mondanánk, hogy koncentrálj inkább a versenyzésre, mint az Instagramra.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!