Ricciardo: A versenyzők örülnének az 1000 lóerőnek - F1VILÁG.HU

Ricciardo: A versenyzők örülnének az 1000 lóerőnek

HIRDETÉS

Daniel Ricciardo szerint a Forma-1-es versenyzők többsége örülne annak, ha néhány éven belül több mint 1000 lóerős autókkal versenyezhetnének a királykategóriában.


Daniel Ricciardo szerint a Forma-1-es versenyzők többsége örülne annak, ha néhány éven belül több mint 1000 lóerős autókkal versenyezhetnének a királykategóriában.

A száguldó cirkusz csapatai jövő héten újra összeülnek, hogy folytassák az egyeztetéseket a jelenlegi motorformula továbbfejlesztéséről, hogy még látványosabbá és vonzóbbá tegyék a sportágat.

A motorgyártók szerint már kisebb változtatásokkal, illetve az üzemanyag-átfolyás mértékének növelésével el lehetne érni, hogy a jelenlegi V6-os hibrid erőforrások 1000 lóerős teljesítményt adjanak le.

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, sokan örülnének a változásnak.

„Szerintem minden versenyző valamennyi kategóriában szeretne 50 km/h-val gyorsabban menni” – mondta az ausztrál, amikor az AUTOSPORT munkatársa az 1000 lóerős motorokról faggatta.

„És ebbe beletartoznak a Moto GP srácai is – aki egyébként is nevetségesen gyorsan mennek. Mindannyian gyorsulni akarunk és több erőt szeretnénk. Elvégre ettől nő az adrenalin, ezért csináljuk.”

„Talán egy kicsit elkülönülnének azok a versenyzők, akik eltökéltebbek – hiszen az, ha gyorsan mehetünk, mindig nagyszerű dolog nekünk, fiatal srácoknak.”

Ricciardo úgy véli, az elmúlt évek szabályváltozásai miatt a mai Forma-1 már nem jelent akkora kihívást, mint korábban, még ha technikailag nehéz is boldogulni ezekkel az autókkal.

„Kétségtelen, hogy a tempós kanyarokban nem vagyunk olyan gyorsak, mint néhány éve. Még mielőtt én idejöttem, sokkal gyorsabban vették a kanyarokat. Jó lenne, ha ez ismét így lenne, és találnánk néhány olyan kanyart, amit az igazi versenyzők padlógázzal vehetnének, és azok, akikben nincs annyi eltökéltség, elvennék a lábukat. Jó lenne, ha visszatérnének ezek az idők.”

Hirdetés

„De mindig két oldal van. Még ha az autókat egy kicsit könnyebb is vezetni most fizikailag és a sebesség tekintetében, a versenyzés nagyon jó velük. Ugyanannyi élvezetet nyerünk a versenyzésből, mint a sebességből.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!