Ricciardo aggodalmak nélkül érkezik a Red Bullhoz

A Red Bull Racing újonnan szerződtetett versenyzője, Daniel Ricciardo egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy honfitársának, Mark Webbernek korábban nem volt problémamentes a kapcsolata az osztrák istállóval.


A Red Bull Racing újonnan szerződtetett versenyzője, Daniel Ricciardo egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy honfitársának, Mark Webbernek korábban nem volt problémamentes a kapcsolata az osztrák istállóval.

Webber öt szezont húzott le az immáron négyszeres világbajnok Sebastian Vettel oldalán a Red Bullnál, ez idő alatt pedig több alkalommal is komoly súrlódások borzolták a kedélyeket a versenyzők között.

A rutinos ausztrál több alkalommal is konfrontálódott a csapat vezérkarával, Ricciardo azonban úgy véli, nem kell attól tartania, hogy neki is hasonló problémái lesznek.

Amikor az AUTOSPORT című angol szaklap a minap arról faggatta, képes lenne-e más irányból megközelíteni a dolgokat, mint tette azt Webber, így válaszolt: „Határozottan. Be kell vallani, hogy kapcsolata nem volt 100 százalékos a csapattal, de csak mert mindketten ausztrálok vagyunk, az nem jelenti azt, hogy én ezzel a homlokomon érkezem meg a csapathoz.”

„Új megközelítéssel érkezem meg a Red Bullhoz, és így is kell tennem. A saját érdekemet nézve, pozitívan csatlakozom az istállóhoz, és ez be is fog jönni nekem.”

Ricciardo azoknak az összeesküvés-elméleteknek sem tulajdonított komoly jelentőséget, melyek szerint Webberek több műszaki hibája volt az évek során, mint Vettelnek.

„Amikor Marknak műszaki gondjai voltak, nem hívtam fel a Red Bullt, és kérdeztem meg, miért történt ez. Szóval nem tudom, mik voltak ezek a gondok, de azt gondolom, pusztán balszerencséről volt szó. Nem látom semmi okát annak, miért akarták volna megnehezíteni egyik versenyzőjük dolgát. Szóval aggodalmak nélkül érkezem meg a Red Bullhoz.”

„Természetesen Seb a csapat ásza a négy vb-címmel, nekem pedig meg kell próbálnom kiérdemelnem a helyem az alakulatnál, de azt gondolom, nyitva fogják hagyni az ajtót számomra.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS