Ricciardo: Albon tempójára nem volt válaszunk - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Albon tempójára nem volt válaszunk

HIRDETÉS
Remek esélyekkel pályázott a dobogóra a Forma-1-es Toszkán Nagydíjon, végül azonban nem tudta visszaverni Alex Albon támadásait Daniel Ricciardo. A Renault ausztrál versenyzője a 4. helyen zárt Mugellóban.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS20.
Tuscan Grand Prix, Saturday 12th September 2020. Mugello Italy.

Ricciardo a 8. helyről vágott neki a szezon 9. versenyének, a káoszfutamon pedig szépen előre verekedte magát, és nagy csatát vívott közvetlen riválisaival.

Az ausztrál sokáig a harmadik helyen haladt, majd a hajrában, a második újraindítás után Valtteri Bottast is maga mögé utasította.

Ricciardo végül nem tudta maga mögött tartani a Mercedest, nem sokkal később pedig a Red Bull pilótája, Alex Albon is utolérte és megelőzte őt.

„Alex tempója óriási volt a végén, úgy tűnt, kevés üzemanyaggal, a lágy gumikon az autója életre kelt, jobb volt, mint a futam első felében” – mondta a Renault versenyzője. „Sajnos nem volt válaszunk erre.”

Arra a kérdésre, hogy a második versenymegszakítás nélkül megtarthatta-e volna a 3. helyet, az ausztrál így felelt: „Határozottan úgy éreztem, hogy kontroll alatt tartottam a tempót a közepes keverékű abroncsokkal.”

„Folyamatosan kommunikáltam a mérnökömmel a Stroll-lal szembeni előnyömről, hogy megbizonyosodjunk arról, nem tud DRS-távolságba kerülni.”

„Úgy éreztem, hogy jó esélyeim vannak, de még 12-13 körrel a leintés előtt is ott voltunk a 2. helyen, szóval… Közel voltunk, de nem jött össze a végén.”

„Az újraindítások élvezetesek voltak. Az állórajtok eleve kicsit hektikusak, de nekünk jól sikerültek, aminek nagyon örültem. Minden új rajtnál éreztem, hogy nyerek velük, az utolsónál megfogtuk Valtterit is.”

„Aztán próbáltam elnyúlni Albontól, azt gondoltam, elég lehet a dobogóhoz, de annyira erős volt, hogy nem volt rá válaszunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!