Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Amikor volt hátsó szárny, minden oké volt

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője számára összességében nagyon „lelkesítő” volt a második F1-es tesznap – annak ellenére is, hogy a DRS szárnylapja egyszerűen letört autójáról.

A hétfő délutáni körözés után, amikor az autóval való „barátkozás” volt a célja Ricciardónak, kedd délelőtt folytatta a munkát az ausztrál pilóta, ám 2 órával a teszt kezdete után a hátsó szárny felső eleme egyszerűen lerepült az autóról, a Renault pedig kicsúszott – szerencsére a gumifalat nem érintette.

Rengeteg időbe került a csapat számára, hogy megjavítsák az autót, így a 29 éves pilóta csupán 28 kört tudott megtenni. 

„Amikor még rajta volt a hátsó szárnyelem, akkor minden rendben volt” – viccelődött az ausztrál. „Amikor letört, az olyan volt, mint amikor a kanyart próbálod meg bevenni nyitott DRS-sel. Amint fékeztem, elvesztettem az autó felett az irányítást, és kicsúsztam.”

„A falat elkerültük, de vissza kellett jönnöm, hogy megjavítsák a hátsó szárnyat, és nyilvánvalóan ez időbe került. És az alkatrészek is… Egy teszten sok elem nincs is nálunk. Szóval ezután vége is volt a délelőttömnek.”

Ricciardo egyelőre nem tud részletes információkat mondani tapasztalatairól, de a gumikezelésről összességében pozitívan nyilatkozott. 

„Természetesen amikor a csapattal beszélek, a Red Bull-lal van összehasonlítási alapom, Nicónak viszont a tavalyi autóval. Mindkét nézőpontot érdekes hallani a csapat számára.

„Nagyon lelkes voltam, mielőtt volt ez a… Nevezzük DRS-hibának. Hosszú etapot teljesítettem, 15 kört, vagy valahogy így” – folytatta. 

„Az én összehasonlítási alapommal nehéz túl sokat mondani, de a gumikkal kapcsolatban, hogy hogy viselkednek a hosszú etapokon ezen a pályán, úgy éreztem, hogy rendben voltak.”

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Hamilton egy hajszállal Vettel előtt az év első F1-es edzésén!

A Mercedes világbajnoki címvédője, Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a 2019. évi Forma-1-es világbajnoki sorozat első szabadedzésén, Melbourne-ben. A brit versenyzőtől mindössze 38 ezreddel maradt le Sebastian Vettel, akit csapattársa, Charles Leclerc követett szorosan.

Ricciardo: Messze van a top 3

Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője határozott célokkal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak: az ausztrál pilóta bőven ellátja tanácsokkal csapatát.

Friss hírek