Friss hírek

Ricciardo attól fél, alapvető probléma van a Renault autójával

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team.
French Grand Prix, Friday 21st June 2019. Paul Ricard, France.
A Renault ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo attól tart, valami alapvető probléma van idei autójukkal, ezért küszködtek a legutóbbi, ausztriai versenyhétvégén.

Bár a csapat sokat fejlődött a szezon első versenyeihez képest, a Red Bull Ringen sem Ricciardónak, sem csapattársának, Nico Hülkenbergnek nem jött össze a pontszerzés.

Ricciardo a 12. helyen fejezte be az Osztrák Nagydíjat, míg a német egy hellyel mögötte, a 13. pozícióban ért célba. Az ausztrál versenyző elárulta, rengeteget küszködtek, és egyelőre nem tudják, mi volt ennek oka.

„Egész hétvégén küszködtünk. Nico és én úgy éreztük, hogy egyszerűen nincsenek meg a beállítások… Kezdettől fogva nem tűnt úgy, hogy ez egy Q3-as autó” – mondta az ausztrál versenyző.

„Úgy érzem, hogy talán valami alapvető probléma van az autóval, amin még nem sikerült felülkerekednünk, mivel rengeteg mindenen változtattunk, és mindig ugyanaz lett a vége.”

A Renault számos újítást pályára vitt hazai versenyén, a Francia Nagydíjon, és úgy tűnt, ezen fejlesztések többsége jól is működik: Ricciardo sorozatban harmadszor került a Q3-ba az időmérőn, a versenyen pedig a csapat mindkét pilótája erős teljesítményt nyújtott. Ausztriában azonban minden megváltozott.

„Jelenleg nem aggódunk amiatt, hogy ezek a fejlesztések ártanak nekünk. Inkább azt mondanám, többet vártunk tőlük a köridők tekintetében.”

„Kemény dolog ez, mert egyáltalán nem volt jó, sőt, frusztráló volt az autóban ülve, ráadásul most fordult elő először jó ideje, hogy nem kerültünk a Q3-ba. Konstruktívnak kell lennünk, és ami a legfontosabb, hogy megértsük, miért alakult így, nem pedig csak azt mondani, hogy ’ez a pálya nem feküdt nekünk’.”

A francia istállónak keményen kell dolgoznia azért, hogy megoldja a problémákat | Fotó: Renault

Ricciardo azt mondja, az R.S.19-es versenygépnek főleg a lassú kanyarokban vannak problémái, és bár az egyensúly tekintetében volt fejlődés a szezon korábbi szakaszában, most újra gondokkal küszködnek.

„Sokat küszködtünk az osztrák hétvégén a lassú kanyarokban. Az első kerekek blokkoltak a féktávokon, egyszerűen nem volt meg az autó eleje. Szóval elég trükkös volt, ráadásul ez olyasvalami, ami már sokat javult a szezon elejéhez képest, főleg az én esetemben.”

„De úgy tűnik, most ismét nehézségekkel küzdünk. Változtattunk néhány dolgon, próbáltuk megoldani. De ezek nem igazán segítettek, ezért gyanús nekem egy kicsit, hogy talán valami hiányzik az autóról.”

„A srácok ellenőrizték a beállításokat és minden mást, de nem úgy tűnt, hogy sikerült megoldást találni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!