Ricciardo attól tart, hátraszorulnak a rajtrácson - F1VILÁG.HU

Ricciardo attól tart, hátraszorulnak a rajtrácson

A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo attól tart, ha nem tudják jól összerakni a dolgokat a holnapi időmérő edzésen, csak nagyon hátulról rajtolhatnak majd Kanadában.


A Red Bull Racing ifjú versenyzője, Daniel Ricciardo attól tart, ha nem tudják jól összerakni a dolgokat a holnapi időmérő edzésen, csak nagyon hátulról rajtolhatnak majd Kanadában.

A címvédő gárda attól tart, a montreali versenypálya nem kedvez majd neki az előttünk álló hétvégén, és bár Sebastian Vettel harmadik lett pénteken, Ricciardo szerint sokba kerül majd szombaton, ha nem tudják a legtöbbet kihozni autóikból.

 

„Azt gondolom, ha minden összejön, harcolhatunk velük” ­-mondta az ausztrál, amikor arról faggatták, képesek lesznek-e megszorongatni a Mercedes-motorral hajtott versenygépeket, még ha a Mercedes párosa, Lewis Hamilton és Nico Rosberg elérhetetlenek is lesznek.

„De nagyon szoros a verseny, ha tehát nem állnak össze a dolgok, nagyon hátul végezhetünk. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. Van néhány csapat, mely – ha az első sorért nem is – a második rajtsorért harcban lehet holnap. Úgy tűnik, ez ezen a hétvégén még inkább érvényes.”

Ricciardo a pénteki nyitónapon csak tizenkettedik lett, elmondása szerint nem érezte jól magát versenyautójában.

„Egy kicsit meglepett a dolog. Arra számítottunk, hogy egy kicsit előrébb leszünk. Nem érzem magam jól az autóban, ugyanakkor nem érezzük azt, hogy másfél másodperccel le vagyunk maradva.”

„Van mit megértenünk. Ami pozitívum, hogy Seb összerakott egy gyors kört, szóval ő oda tudta tenni magát. Most meg kell vizsgálnunk, hol tudok javítani, és majd meglátjuk, hogy előrébb végezhetünk-e.”

Vettelt egyébként egy váltóhiba hátráltatta a második szabadedzésen, ennek ellenére azonban a harmadik leggyorsabb lett.

„Kár, hogy megint veszítettünk néhány kört, de szerencsére ki tudtunk menni újra” – mondta a címvédő.

„Nem igazán találtuk a ritmust másokhoz képest, de úgy tűnt, rendben vagyunk, jó köröket futottunk. Persze még nagyon sokat fejlődhetünk. Nyilvánvalóan a Mercedes nagyon-nagyon gyors itt.”

„Nehéz dolgunk van, sok az egyenes, és tudjuk, hogy a végsebességünk nem igazán jó. De nincs értelme ezt hajtogatni folyton, ez van. Meg kell bizonyosodnunk arról, hogy a kanyarokra megfelelően beállítjuk az autót, így visszanyerhetünk annyi időt, amennyit csak lehet.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!