Ricciardo: Az autó jó, de nem ez a fő kérdés - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Az autó jó, de nem ez a fő kérdés

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája aggódott, hogy nem sikerül az élmezőnyben végeznie az F1-es Azeri Nagydíj időmérő edzésén, azonban nagyon örül, hogy végül övé lett a 4. hely.

Tavaly Ricciardo a 10. helyről indulva tudott nyerni Bakuban, így a mai 4. pozíciónak igazán örül, főleg azok után, hogy nem volt problémamentes a gyorsköre.

„Ez egy tiszta utolsó kör volt, de a Q3-ban az első próbálkozásom során hozzáértem a falhoz a 15-ös kanyarban. Nem túl erősen, de azt gondoltam, hogy határeset lesz. Végül javítottam, és jól sikerült az utolsó köröm” – nyilatkozta az ausztrál.

Ricciardo összességében elégedett az autó teljesítményével, ám az igazi kérdés az lesz vasárnap, hogy az időjárási körülmények hogyan befolyásolják majd az erőviszonyokat.

„A szombat is az, de azt hiszem, bizonyítottuk, hogy a vasárnap az igazán fontos nap. Tavaly a 10. helyről indultam, szóval a 4. egyszerűen lenyűgöző” – mondta a Red Bull-pilóta.

„Az autónk jó, de a holnapi pályakörülmények mindenki számára ismeretlenek egyelőre. 80 km/h-s szél lesz, sokkal hűvösebb idő vár ránk, szóval a gumikezelés és a szemcsésedés nehéz kérdés lesz. Ha ezt tudjuk kezelni, akkor jó lesz az autónk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!