Friss hírek

Ricciardo: Az biztos, hogy nem leszek Vettel „koszorúslánya”

A Ferrari 2018-ban is változatlan felállással, a Sebastian Vettel – Kimi Räikkönen kettőssel vág neki a Forma-1-es világbajnokságnak, utóbbi versenyző szerződése azonban csupán 1 évre szól, helyére pedig állítólag Daniel Ricciardo is esélyes lehet.

Ricciardo szerződése ugyanis szintén lejár a következő idény végén, a hírek szerint pedig többek mellett az ő pályafutását is szoros figyelemmel kíséri a Ferrari.

Ricciardo nevét nem először hozzák összefüggésbe az olasz istállóval – korábban arról is pletykáltak, hogy előszerződést kötött a Ferrarival.

Az ausztrál azonban a Sky Sports F1 televíziónak adott interjújában kijelentette, úgy biztosan nem szerződne a Ferrarihoz, ha másodhegedűst kellene játszania.

„Hogy őszinte legyek, ilyen mélységében még nem gondoltam végig ezt a dolgot – nem igazán gondolkoztam azon, milyen lenne, ha ott lennék” – mondta a Red Bull versenyzője.

„De ha egy csapattal tárgyalásokat folytatna az ember, nyilván ez lenne az első, amit átbeszélnének. Egyenlő feltételek, nem pedig vízhordó szerep.”

„Abban a helyzetben vagyok, hogy úgy hiszem, az élen kellene harcolnom. Ha egy csapat azt mondaná, ’leigazolunk, de a „koszorúslánya” lennél ennek a srácnak’, 100 százalék, hogy nem szerződnék oda. De erről már az egyeztetések korai szakaszában szó esik.”

„Az mindenesetre biztos, hogy Seb elégedett a csapattársával. Ez mindenki számára világos.”

Ricciardo hozzátette, mindent megtesz azért, hogy világbajnok legyen a Forma-1-ben, ezért minden lehetőséget fontolóra kell vennie.”

„Azért vagyok ebben a sportban, hogy sikeres legyen. Számomra a siker a világbajnoki cím megnyerését jelenti. Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy nyertem már pár versenyt, de most már az kellene, hogy elég győzelmet szerezzek ahhoz, hogy bajnok legyek.”

„Ezért nyitva tartjuk a szemünket, szeretnénk ilyen helyzetbe kerülni. Néha egy kis szerencsére van szükség. Amikor Lewis [Hamilton] otthagyta a McLarent, mindenki azt gondolta, hogy megőrült, de nézzék meg most! Szóval jól kell olvasni a játékot, és azt kell nézni, mi lesz néhány év múlva, nemcsak jövőre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!