Friss hírek

Ricciardo: Az F1-nek nincs szüksége a fordított rajtrácsra

Daniel Ricciardo szerint a Forma-1-nek nincs szüksége olyan kusza ötletekre, mint a fordított rajtrácsos sprintfutam, hogy érdekesebbé tegye a versenyhétvégéket.

A száguldó cirkusz csapatai nemrég egyeztetéseket folytattak arról, hogy azokon a helyszíneken, ahol idén két versenyt rendeznek – például Ausztriában és Nagy-Britanniában –, a második futamok rajtsorrendjéről ne a klasszikus időmérők, hanem sprintfutamok döntsenek.

A szombati, rövid versenyek rajtsorrendjét a vb-pontverseny állásának fordított sorrendje határozná meg. A javaslatot a csapatok többsége támogatta, a Mercedes azonban ellene voksolt, így idén biztosan nem fog megvalósulni.

Bár a Renault versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, érti, hogy mi lehet a vonzó egy ilyen megoldásban, véleménye szerint az F1-nek nincs szüksége arra, hogy ilyen eszközökhöz folyamodjon.

„Nem mindig vagyok ódivatú, de gyanítom, nem ez az első és legfontosabb dolog a listán, hogy változtassunk a sporton” – mondta Ricciardo.

„Látom, hogy néhány rajongó azt gondolja, ’igen, nagyszerű lenne, ha a leggyorsabb srácnak át kellene verekednie magát a mezőnyön’, meg ilyenek. Értem ezt az álláspontot.”

„Viszont van sok forgatókönyv, amikor ez nem működne, és egy kicsit összekuszálná a dolgokat. Persze látom azt, hogy bizonyos szemszögből izgalmas lehet. Viszont az igazi versenyzési szempontból szerintem nincs szükségünk erre.”

A fordított rajtrácsos sprintfutamot ötletét egyébként már korábban felvetették, a Ferrari és a Red Bull szerint pedig az idei, amúgy is bonyolult idény tökéletes alkalom lett volna arra, hogy kísérletezzenek a megoldással.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!