Ricciardo: Az idei statisztikák nem adnak valós képet

Fotó: Red Bull Racing
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - NOVEMBER 25: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer leaves the garage before the Abu Dhabi Formula One Grand Prix at Yas Marina Circuit on November 25, 2018 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)
A Red Bull csapatától távozó Daniel Ricciardo azt mondja, a 2018-as szezon során elért eredményei nem adnak valós képet teljesítményéről.

A Red Bull csapatától távozó Daniel Ricciardo azt mondja, a 2018-as szezon során elért eredményei nem adnak valós képet teljesítményéről.

Ricciardo a 6. helyen zárta a 2018-as bajnokságot, 79 ponttal lemaradva csapattársától, Max Verstappentől. Az ausztrál versenyzőt azonban a szezon során számos technikai probléma hátráltatta.

Mindkét versenyző 2-2 futamot nyert az idény során, Verstappen pedig 15 alkalommal volt jobb Ricciardónál az időmérőkön, kettejük között átlagosan 0,131 másodperc volt a különbség egy körön.

Ricciardo a Motorsport.com című internetes lapnak nyilatkozva elárulta, bár csapattársa minden dicséretet megérdemel, idei szereplése idén meglehetősen csalóka volt.

„Elégedett vagyok azzal, ahogy az idei év alakult, és határozottan úgy érzem, hogy a szerzett pontok, illetve az időmérős különbséget nem mutatnak valós képet” – mondta az ausztrál, aki 2019-ben már a Renault színeiben folytatja.

„Nem akarom elvenni Max érdemeit, mert minden évben egyre jobbá válik, és topszintű versenyző. Nincs kétség afelől, hogy egy rendkívül gyors versenyző, akit nem könnyű legyőzni.”

„De még azokon a napokon is, amikor jobb volt nálam az időmérőkön, magabiztosnak éreztem magam, és megértettem az okokat. Néha megemeltem a kalapom és mondtam, hogy véresen jó kört futott, de volt, hogy akadtak gondok, és apróbb dolgok nem alakultak kedvezően számomra.”

A szezon második fele különösen jól alakult Verstappen számára: a nyári szünet után csak Lewis Hamilton szerzett több pontot nála, miközben Ricciardo nem remekelt különösebben.

A Red Bulltól távozó ausztrál nem akart belemenni a részletekbe, azt azonban elárulta, hogy a nyilvánvaló műszaki problémák mellett egyéb gondok is hátráltatták őt.

Fotó: Red Bull Racing

Elmondta például azt, hogy Mexikóban, ahol pole-t szerzett, a motorja meglehetősen furcsán viselkedett a rajtnál, ezért sikerült őt megelőzni az 1-es kanyar előtt.

„Egy szónak is száz a vége, elégedett vagyok az idei évemmel” – zárta rövidre Ricciardo.

„Még amikor nem is teljesítettem olyan jól, mint szerettem volna, akkor is meg tudtam érteni az okokat. Ha pedig nem is alakul így, akkor is a végére tudok járni, és tovább tudok lépni.”

„Fogalmazzunk úgy, hogy elégedettebb vagyok annál, mint amiket a statisztikák mutatnak.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS