Friss hírek

Ricciardo: Az új Renault-motor biztató a jövőm szempontjából

Daniel Ricciardo azt mondja, magabiztossággal tölti el a jövőt illetően az, hogy a Renault-nak sikerült jelentős előrelépéseket tennie nemrég bevezetett új, C-specifikációjú motorjával.

Az ausztrál versenyző nagy meglepetésre távozik a Red Bulltól a szezon végén, és 2019-ben a Renault-nál folytatja Forma-1-es pályafutását – habár a francia gyártó azóta nem végzett dobogós helyen, hogy 2016 óta újra gyári csapatként szerepel a királykategóriában.

Ricciardo viszont optimista, mert a Renault sokat fejlődött a kasztni tekintetében idén, ráadásul nemrég a Red Bullnál kipróbálhatták a franciák C-specifikációjú motorját.

„A Renault-erőforrásokat tekintve voltak olyan fejlesztések, melyek működtek, és voltak olyanok, melyek nem. Ez az igazság” – mondta Ricciardo.

„Nyilván frusztráló és demoralizáló tud lenni, amikor nem válik be, és amikor az ember arra számít, hogy többet kap annál, mint ami megvalósul.”

„De most ez az utolsó lépésük, vannak pozitívumok és előrelépések, ez pedig pozitívum. Igazán biztató az év következő szakasza, de a jövőm szempontjából is. Kellemes apró pozitívum ez.”

Fotó: Renault

Arra a kérdésre, hogy érezhető volt-e a Renault-motor teljesítményjavulása, amikor először használta az új specifikációt Monzában, így felelt: „Igen, és hogy őszinte legyek, amikor az ember hallja, hogy Christian [Horner] is biztatóan nyilatkozik, habár mindannyian tudjuk, milyen a kapcsolat…”

„Nem lenne szükség arra, hogy pozitívumokat mondjon, ha értik, mire gondolok. De megtette, és ez is bizonyítéka annak, hogy jó irányba mennek a dolgok.”

„Versenyzőként ez érezhető – főleg az időmérőn. Ez volt az első alkalom, hogy mindent fel tudtam tekerni. Olyan volt, mintha kicsit keményebben nyomhattam volna a féktávok előtt. Egy újabb lépés volt a megfelelő irányba, meg vagyok győződve erről.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!