Ricciardo az új Renault-motorral küszködött Kanadában - F1VILÁG.HU

Ricciardo az új Renault-motorral küszködött Kanadában

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Küszködött a Renault továbbfejlesztett motorjával a hétvégi Kanadai Nagydíjon Daniel Ricciardo, emiatt nem tudta felvenni a versenyt csapattársával, Max Verstappennel.

A montreali hétvégén a Renault egy új specifikációjú motorral érkezett, melyet gyári csapata mellett a Red Bull és a McLaren versenyzői is megkaptak.

Bár a vasárnapi versenyen Ricciardo Lewis Hamilton elé tudott kerülni, és egy hellyel csapattársa mögött, a 4. helyen ért célba, elmondása szerint az új motor nem minden tekintetben tett rá pozitív benyomást.

„Megkaptuk a fejlesztést ezen a hétvégén, és az én autóm jobban küszködött a vezethetőséggel, a kalibrációval” – mondta Ricciardo a Sky Sports F1 televíziónak.

„Lehetett volna jobb, fogalmazzunk így. Egyszerűen küszködtem azzal, hogy kontroll alatt tartsam a gumikat ezzel a fajta vezethetőséggel. Azt mondanám, hogy ez megmagyaráz bizonyos szintű következetlenséget. Ugyanakkor Max remekül vezetett egész hétvégén, szóval nem akarok elvenni tőle semmit.”

Kanadában Ricciardo egy régebbi MGU-K-t volt kénytelen használni, miután Monacóban problémák voltak ezzel a komponenssel. A Red Bull úgy döntött, egy régebbi elemet épít be az autóba, hogy elkerüljék a rajtbüntetést.

Ricciardo azt mondja, természetesen tudja, hogy előbb-utóbb büntetést kap, de abban „még nem biztos”, hogy mikor építik be autójába az új kinetikus energia-visszanyerő rendszert.

„Nagyon elégedett vagyok azzal, ahogy túljutottunk az egész hétvégén. Értékes pontokat szereztünk, azt hiszem, két ponttal közelebb kerültünk a bajnokságban, mivel Lewis elveszítette a vezetést az összetettben.”

„Meglátjuk, mi lesz. Hamarosan büntetést kapok, de megpróbálunk elöl maradni, amíg tudunk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!