Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ricciardo: Azt gondoltam, mára világbajnok leszek

Daniel Ricciardo, a Renault pilótája őszintén mesélt arról, hogy – miután 2014-ben Sebastian Vettel csapattársaként legyőzte a világbajnokot – azt gondolta, hogy mára már világbajnok lesz.

Ricciardo eddig összesen 7 győzelmet és 29 dobogós helyezést szerzett a Forma-1-ben, a világbajnoki cím azonban eddig elmaradt – pedig 2014-ben sokan fényes jövőt jósoltak az ausztrálnak, amikor a Red Bullnál legyőzte világbajnok csapattársát, Vettelt. 

„Ha teljesen őszinte vagyok, a 2014-es évem után, ha akkor előretekintettem volna a 2020-as évemre, akkor arra számítottam volna, hogy ekkorra lesz egy világbajnoki címem. Vagy három” – nevetett Ricciardo. 

Ricciardo 2018-ban meglepő döntést hozott: 2019-ben a Renault-hoz szerződött, ám egyelőre ez eredmények tekintetében nem hozott előrelépést számára, a tavalyi szezonban ugyanis egy 4. hely volt a legjobb versenyen elért pozíciója.

„A 2014-es szezon után talán nem meglepő, hogy kicsit csalódott voltam” – mondta a 30 éves pilóta. 

„De 2011-től kezdve azért volt hatásom a sportra, és ennek örülök és büszke vagyok, de egyelőre még nem tartok ott, ahol szeretnék.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!