Ricciardo bevallotta, benne is voltak kétségek - F1VILÁG.HU

Ricciardo bevallotta, benne is voltak kétségek

HIRDETÉS
A Forma-1-es sikertelenség-sorozat után Daniel Ricciardónak újra vissza kellett nyernie önbizalmát — árulta el a rutinos versenyző, aki úgy érzi, a Red Bullnál végre régi önmaga lehet.
MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 30: Daniel Ricciardo of Australia and Oracle Red Bull Racing has a seat fitting in the Red Bull Racing garage during previews ahead of the F1 Grand Prix of Australia at Albert Park Grand Prix Circuit on March 30, 2023 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Ricciardo tavaly év végén távozott a McLarentől, és miután nem talált helyet magának a 2023-as szezonra, a Red Bullhoz szereződött tartalékpilótaként. Korábban Christian Horner és Helmut Marko is úgy nyilatkozott, Ricciardo megváltozott az elmúlt évek során, és észrevettek nála bizonyos „rossz szokásokat“. 

Az ausztrál versenyző egyetért a kritikákkal, és úgy érzi, minden önbizalmát elveszítette az elmúlt években, szerencsére azonban mára visszanyerte magabiztosságát. 

„A Red Bullnál töltött első napomon próbáltam alkalmazkodni ehhez az autóhoz, de a szimulátorhoz is“ – mesélte Ricciardo. „Határozottan több körömbe került, mint akartam, és valószínűleg akkor úgy tűnhetett, hogy „ó, másképp vezet“, vagy „furcsa szokásai vannak“ vagy ilyesmi…“

Ricciardo elmondta, lelkesedése újra a régi, és örül, hogy remekül együtt tud dolgozni korábbi mérnökével, Simon Rennie-vel.  

„Úgy gondolom, ez akkor volt, amikor első nap ott voltam, és észrevettem, hogy veszítettem az önbizalmamból. De másrészt a nap második felében nagyon jól ment. Most úgy érzem, mintha soha nem mentem volna el innen, és ez nagyon jó. Itt van mellettem Simon [Rennie], aki a mérnököm volt, ő van a szimulátornál, szóval nagyon jó helyzetben vagyunk most.“ 

„De az első néhány órában úgy voltam vele, hogy „Ó, elmúlt valami?“. De visszatértünk. Most nagyon élvezem, addig a pontig, amikor Simon azt mondja, hogy „rendben, befejezheted“, és én úgy vagyok vele, hogy csak még egy kört!“ 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!