Ricciardo bevallotta, tárgyalt a Ferrarival

Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19. Mexican Grand Prix, Saturday 26th October 2019. Mexico City, Mexico.
Fotó: Renault
Daniel Ricciardo elárulta, tárgyalásokat folytatott a Ferrari Forma-1-es csapatával, mielőtt aláírta szerződését a McLarennel 2021-re.

Az ausztrál versenyző tavaly szerződött a Renault-hoz, az idei év végén azonban távozik a csapattól, és a Ferrarihoz szerződő Carlos Sainz helyét veszi át a McLarennél.

Ricciardót számos alkalommal hozták már összefüggésbe a Ferrarival, Sebastian Vettel távozásának bejelentésekor pedig úgy tűnt, reális esélye lehet arra, hogy ő vegye át a német helyét.

A rutinos versenyző elárulta, ezúttal is tárgyalt a Ferrarival.

„Már pár éve is voltak egyeztetések, és ez folytatódott egészen mostanáig” – fogalmazott Ricciardo a CNN-nek adott interjúban.

„Nem fogom tagadni, de nyilván soha nem lett gyümölcsöző a dolog. Soha nem jutottam el odáig, hogy belevessem magam. Mindenki azt mondta, jól passzolnánk, a nevem, a hátterem… De én próbálok nem az érzelmek alapján dönteni az efféle helyzetekben.”

Ricciardo azt mondja, megérti, miért kapta meg Sainz az ülést, hiszen a spanyol nagyon eredményes idényt teljesített 2019-ben.

„Látom, Carlos hogyan passzol ebbe a csapatba. Szóval nem úgy tekintek a dologra, hogy ’miért nem én?’”

„Carlosnak nagyon erős éve volt 2019-ben. Nagyon „forró vagyon” most ő, és szerintem remekül passzol majd oda.”

Ricciardo egyébként a McLarennel is tárgyalt már 2018-ban, amikor lehetőségeit vette fontolóra, de végül a Renault-hoz szerződött.

A hétszeres futamgyőztes azt mondja, az elmúlt másfél évben nem volt egy konkrét pillanat, ami arra sarkallta őt, hogy távozzon a Renault-tól, és szerződjön a McLarenhez.

„Nem volt semmiféle pillanat, nem villant fel egy villanykörte a fejem felett és mondta, hogy ’igen, ezt kell tennem.”

„És a McLarenben sem láttam meg valamit, ami ezt a helyzetet szülte, és a Renault-nál sem volt semmi, ami azt sugallta, hogy ’lépnem kell’.”

„Az egyeztetések a McLarennel már 2018-ban is folytak, és folytatódtak is. Nyilván nem egy éjszaka alatt dől ez el. És szerintem összehasonlítgatni sem fair ezt a két csapatot.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!