Ricciardo bevallotta, tárgyalt a Ferrarival - F1VILÁG.HU

Ricciardo bevallotta, tárgyalt a Ferrarival

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo elárulta, tárgyalásokat folytatott a Ferrari Forma-1-es csapatával, mielőtt aláírta szerződését a McLarennel 2021-re.
Daniel Ricciardo (AUS) Renault F1 Team RS19.
Mexican Grand Prix, Saturday 26th October 2019. Mexico City, Mexico.

Az ausztrál versenyző tavaly szerződött a Renault-hoz, az idei év végén azonban távozik a csapattól, és a Ferrarihoz szerződő Carlos Sainz helyét veszi át a McLarennél.

Ricciardót számos alkalommal hozták már összefüggésbe a Ferrarival, Sebastian Vettel távozásának bejelentésekor pedig úgy tűnt, reális esélye lehet arra, hogy ő vegye át a német helyét.

A rutinos versenyző elárulta, ezúttal is tárgyalt a Ferrarival.

„Már pár éve is voltak egyeztetések, és ez folytatódott egészen mostanáig” – fogalmazott Ricciardo a CNN-nek adott interjúban.

„Nem fogom tagadni, de nyilván soha nem lett gyümölcsöző a dolog. Soha nem jutottam el odáig, hogy belevessem magam. Mindenki azt mondta, jól passzolnánk, a nevem, a hátterem… De én próbálok nem az érzelmek alapján dönteni az efféle helyzetekben.”

Ricciardo azt mondja, megérti, miért kapta meg Sainz az ülést, hiszen a spanyol nagyon eredményes idényt teljesített 2019-ben.

„Látom, Carlos hogyan passzol ebbe a csapatba. Szóval nem úgy tekintek a dologra, hogy ’miért nem én?’”

„Carlosnak nagyon erős éve volt 2019-ben. Nagyon „forró vagyon” most ő, és szerintem remekül passzol majd oda.”

Ricciardo egyébként a McLarennel is tárgyalt már 2018-ban, amikor lehetőségeit vette fontolóra, de végül a Renault-hoz szerződött.

Hirdetés

A hétszeres futamgyőztes azt mondja, az elmúlt másfél évben nem volt egy konkrét pillanat, ami arra sarkallta őt, hogy távozzon a Renault-tól, és szerződjön a McLarenhez.

„Nem volt semmiféle pillanat, nem villant fel egy villanykörte a fejem felett és mondta, hogy ’igen, ezt kell tennem.”

„És a McLarenben sem láttam meg valamit, ami ezt a helyzetet szülte, és a Renault-nál sem volt semmi, ami azt sugallta, hogy ’lépnem kell’.”

„Az egyeztetések a McLarennel már 2018-ban is folytak, és folytatódtak is. Nyilván nem egy éjszaka alatt dől ez el. És szerintem összehasonlítgatni sem fair ezt a két csapatot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!