Ricciardo bizakodó a Ferrari Q2-es küszködése miatt

Fotó: Red Bull Racing
SINGAPORE - SEPTEMBER 15: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing prepares to drive in the garage during final practice for the Formula One Grand Prix of Singapore at Marina Bay Street Circuit on September 15, 2018 in Singapore. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

A Ferrari szombati küszködése után optimistán várja a vasárnapi Szingapúri Nagydíjat Daniel Ricciardo.

Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen a kvalifikáció második szakaszában megpróbáltak az ultralágy gumikkal továbbmenni a Q3-ba, hogy ezekkel az abroncsokkal kezdjék meg a mai versenyt, végül azonban változtattak terveiken, és feltették a hiperlágy gumikat, mivel mindkettejük továbbjutása veszélybe került.

Räikkönen a rádión azt mondta a csapatnak, értelmetlen a keményebb keverékkel próbálkozni, Vettel azonban megpróbálkozott volna még egyszer, végül azonban lebeszélték róla.

Ricciardo a 6. helyről kezdi majd meg a délután 14 óra 10 perckor startoló versenyt, elmondása szerint pedig a Ferrari szenvedését látva optimista.

„Őszintén szólva azt gondolom, a mi hosszú etapos tempónk jó lesz. Szerintem jól tudunk majd vigyázni az abroncsokra” – mondta Ricciardo, aki abban bízik, egy kiállással teljesíteni tudja a távot, ellentétben néhány riválisával.

„Ha mindenki egy kiálláson lesz, nehéz lesz bármit is tenni, még előzni is. Hacsak valaki nem hibázik, nagyon kemény lesz…”

„Optimista vagyok, mert a Ferrari kezdetben az ultralágy gumikkal próbált továbbjutni a Q2-ből. Ez azt árulja el nekem, hogy nem akartak a hiperlágy gumikon rajtolni – szóval talán lesznek gondjaik.”

„Remélhetőleg néhányan két kiálláson lesznek, ez pedig esélyt ad majd nekünk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!