Ricciardo: Bottas túllépte a határokat - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Bottas túllépte a határokat

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője boldog, hogy csatákkal teli, sikeres versenyt zárt a Hungaroringen – ám örül annak is, hogy végre nyári szünet, és végre kipihenheti magát, hiszen nehéz időszakon mentek keresztül.

Most háromhetes nyári szünet következik a mezőny számára, amit Ricciardo már nagyon várt, hiszen az elmúlt időszak igazán sűrű volt a csapatoknak.

„Azt hiszem, jókor jön” – mondta Ricciardo. „Szükségem van egy kis időre, távol az autómtól. Egyre frusztráltabb vagyok a problémák miatt, szóval valószínűleg jót fog tenni, hogy kihagyok egy kis időt.”

Ricciardo a Monacói Nagydíjon szerzett győzelme óta nem tudott dobogóra állni, és el van keseredve amiatt, hogy ennyire szerencsétlenül alakulnak számára a dolgok.

„Monaco megvolt, de én csak vicceltem, amikor azt mondtam, hogy akkor erre az évre én végeztem.”

A Magyar Nagydíjon azonban remek versenyzést mutatott be az ausztrál pilóta: a 12. helyről a 4.-re zárkózott fel, folyamatosan csatáznia kellett a pályán – az utolsó párharcnál, amikor Bottast előzte, incidensbe is keveredett a két pilóta.

„Úgy éreztem, hogy mindent megtettem, amit csak tudtam, elég helyet hagytam neki. De azt hiszem, az autó sérülése miatt elég veszélyes volt, amit csinált. Határozottan túllépte a határokat, de a pályán akartam legyőzni, nem pedig a büntetésre várni” – nyilatkozta Ricciardo a versenyt követően.

Bottast a futam végeztével a versenybírák 10 másodperces büntetéssel sújtották, azonban ez az eredményén nem változtatott.

Hirdetés

„Jó érzés, hogy ilyen jó helyen végeztünk. Volt néhány versenyünk, amikor nem voltunk boldogok, szóval jó, hogy ilyen napok is vannak” – mondta Ricciardo. „Valtterit is elkaptam az utolsó körben, szóval jobban is éreztem magam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!