Ricciardo buta baki miatt esett el a harmadik helytől

Állítása szerint egy kommunikációs baki miatt bukta el a harmadik helyet a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén Daniel Ricciardo.


Állítása szerint egy kommunikációs baki miatt bukta el a harmadik helyet a Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérő edzésén Daniel Ricciardo.

A Red Bull versenyzője a negyedik helyről várhatja majd a piros lámpák kialvását vasárnap, ám akár végezhetett volna előrébb is: az időmérő utolsó szegmensében ugyanis nem tekerte fel autójának motorját, emiatt pedig már a pálya első szektorában 2 tizedmásodpercet veszített Sebastian Vettellel szemben.

„Talán boldogtalannak tűnök – de a harmadik helyről kellene rajtolnunk holnap” – mondta frusztráltan Ricciardo.

„Nem arról van szó, hogy elfékeztem magam, vagy ilyesmi. Egyszerűen úgy kezdtük meg a körünket az időmérőn, hogy nem tekertük fel a motort a maximumra.”

„Rosszul kommunikáltunk a bokszutcai vezérlőpulttal, ezért már az 1-es kanyar előtt 2 tizeddel lassabb voltam. Ez a 2 tized kellett volna a harmadik helyhez.”

„Szóval nagyon csalódott vagyok, mert egy jó eredményt érhettünk volna el. Viszont megpróbálok jól rajtolni holnap. Ez az utolsó hely a földön, ahol az ember rajtpozíciókat akar veszíteni.”

A legtöbb versenyzőhöz hasonlóan Ricciardo is a hűvös időre panaszkodott.

„Emiatt nagyon sokat küszködtem az időmérőn, még a Q3-ban is rettentő nehéz volt felmelegíteni a gumikat. Két bemelegítő kört futottunk, de a gumik akkor sem tűntek elég jónak, nem volt meg a tapadás.”

„Azt gondolom, ha jobban tudtuk volna működtetni őket, versenyképesebbek lettünk volna, szóval úgy fest, ez most gyenge pontunk.”

Ric

A Red Bull versenyzője hozzátette, mindent megtesz azért, hogy holnap legyőzze volt csapattársát, Sebastian Vettelt, és megszerezze a harmadik helyet.

„A pontok nyilván jól jönnek, de ha a negyedik hely és a dobogó közül kell választani, akkor egyértelműen a dobogóra hajtunk. Megpróbáljuk összehozni valahogy. A stratégia mindig nehéz itt az egy kiállás miatt – talán néhány esőcsepp felpezsdíti a dolgokat, én pedig megpróbálok majd jó helyen lenni.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!